Business Hi-Tech

"Războiul" mondial al tabletelor loveşte în Nvidia

15.05.2011, 23:42 1011

Acţiunile companiei Nvidia,producător de cipuri grafice, au scăzut cu 7,1%, după ce un analista retrogradat rating-ul acţiunilor companiei de la "cumpără" la"păstrează".

Decizia a fost motivată derăzboiul preţurilor de pe piaţa tabletelor care ar putea avea unimpact negativ asupra marjelor brute, scrie agenţia de presăBloomberg. Acţiunile au înregistrat cea mai mare scădere dinultimele două luni, după ce anul acesta avansaseră cu 33%.

"Concurenţa de pe piaţa tabletelorşi a smartphone-urilor va accelera anul viitor", a declaratRajividra Gill, analist la firma de cercetare Needham & Co.

El a mai spus că rata de creşterea pieţei de procesoare grafice, principalul business al companiei,este în declin, iar ultimele cipuri Nvidia Tesla nu se bucură desuccesul aşteptat. Oficialii companiei au declarat săptămânatrecută că vânzările pentru trimestrul al doilea vor depăşiestimările analiştilor, iar veniturile vor creşte cu 4 procente,până la 1,02 miliarde de dolari. Nvidia încearcă să îşi diminuezedependenţa de cipurile folosite în PC-uri prin dezvoltareaprocesoarelor pentru telefoane mobile şi tablete.

În acest domeniu, cu cipurilenumite Tegra, afacerile au început să crească, potrivit luiJen-Hsun Huang, directorul executiv al Nvidia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO