Business Hi-Tech

RCS&RDS cedează controlul unei firme folosite anterior pentru achiziţii

Autor: Adrian Seceleanu

10.03.2011, 11:15 292

Compania RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecomlocali, a cedat pachetul majoritar de acţiuni al unei companii pecare o controla, în urma unei operaţiuni de majorare a capitaluluisocial la care a participat doar noul asociat, potrivit datelorpublicate în Monitorul Oficial de firmă. Compania Fibre SoftComunicaţii, cu afaceri de aproape 700.000 de euro şi 30 deangajaţi în anul 2009, a fost folosită de RCS&RDS în urmă cu unan în preluarea operaţiunilor companiei Air Bites, care eradeţinută de grupul elveţian de comunicaţii Swisscom.

Potrivit unei decizii luate pe 10 februarie 2011 de AdunareaAcţionarilor a Fibre Soft Comunicaţii, capitalul majoritar alcompaniei a fost majorat de la 200 la 1.000 de lei, suma de 800 delei fiind vărsată integral de un nou asociat, Ion Gaşpăr, care adevenit astfel acţionar majoritar cu un pachet de 80% din acţiuni.Anterior, compania era deţinută de RCS&RDS şi Integrasoft, oaltă companie deţinută de RCS&RDS.

La şedinţa AGA compania RCS&RDS a fost reprezentată deAlexandru Oprea - preşedintele operatorului, iar Integrasoft deIoan Bendei. Alexandru Oprea şi Ioan Bendei, oamenii de încredereai lui Zoltan Teszari - acţionarul majoritar al RCS&RDS, suntoamenii care conduc zi de zi operaţiunile firmei. Ion Gaşpăr, 50 deani, din Deva, noul proprietar al Fibre Soft Comunicaţii, nu esteun nume cunoscut pe piaţa locală de cablu TV sau comunicaţii.Contactaţi de ZF, reprezentanţii RCS&RDS nu au dorit să oferedetalii suplimentare în legătură cu această operaţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO