Business Hi-Tech

RDS.tel a ajuns la 750.000 de clienti pe fix

06.07.2007, 18:20 19

Compania RCS&RDS, furnizor de servicii de cablu TV, internet, telefonie si televiziune prin satelit a ajuns la 750.000 de clienti pe serviciul de telefonie fixa, in crestere cu 108.000 de clienti fata de luna ianuarie a acestui an, a anuntat ieri operatorul.
RCS&RDS si-a majorat numarul de clienti pe telefonia fixa printr-o politica agresiva de preturi, care include furnizarea gratuita a serviciului de telefonie fixa, fara nicio taxa lunara, in zonele acoperite de infrastructura sa de cablu. Utilizatorii din zonele acoperite de RCS&RDS pot contracta un abonament de telefonie fixa fara a se abona si la serviciile de cablu TV sau Internet ale companiei. Compania a renuntat recent si la taxa de instalare pentru serviciile de cablu TV. Pentru utilizatorii care locuiesc intr-un bloc de apartamente taxa era de 59,5 lei, iar pentru utilizatorii care locuiesc la casa taxa de instalare era de 119 lei.
RCS&RDS a anuntat ieri ca incepand cu data de 1 iulie a dublat la 50 numarul de minute nationale catre reteaua Romtelecom, care sunt disponibile cu abonamentul Conect 0, pentru care compania nu percepe nicio taxa lunara.
Pe de alta parte, RCS&RDS a anuntat ca va factura din aceasta luna in lei contravaloarea abonamentului de telefonie fixa, in timp ce tarifele pentru convorbiri vor fi in continuare exprimate in euro. Astfel fostele abonamente de telefonie fixa de trei si cinci euro (fara TVA) vor fi tarifate cu 12 lei/luna (inclusiv TVA) si 20 de lei/luna (inclusiv TVA). RDS.Tel este disponibil in peste 128 de orase din tara, conform RCS&RDS.
RCS&RDS este cel mai mare operator alternativ de servicii de telefonie fixa de pe piata locala, urmatorul jucator fiind UPC Romania cu aproape 100.000 de clienti pe acest segment. Liderul pietei este Romtelecom, cu peste 3 milioane de clienti, operator care se confrunta insa cu o scadere puternica a numarului de abonati (peste 400.000 in perioada decembrie 2006 - martie 2007).
Pentru a contracara aceasta tendinta Romtelecom a lansat recent abonamente care includ convorbiri gratuite si nelimitate in reteaua proprie. UPC Romania a lansat ulterior abonamente care includ convorbiri gratuite si nelimitate catre orice retea de telefonie fixa. Pe piata de telefonie fixa a intrat recent si Vodafone Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO