Business Hi-Tech

Reîncepe războiul Apple – Samsung

Reîncepe războiul Apple – Samsung

Autor: Dorian Prodan

27.05.2014, 10:49 719

Apple şi Motorola au anunţat că au pus capăt vechilor litigii legate de brevete, iar câteva zile mai târziu, surse din presa sud-coreeană au susţinut că Apple şi Samsung au reluat şi ei discuţiile pentru găsirea unei rezolvări amiabile pentru problemele de aceeaşi natură. Bucuria celor care ar fi sperat să vadă finalul acestei îndelungate bătălii a fost de scurtă durată deoarece discuţiile celor doi se pare că s-au împotmolit repede, iar americanii agită din nou securea războiului.

Primul război dintre Apple şi Samsung a devenit cel mai mare litigiu pentru brevete din istoria Statelor Unite, iar sud-coreenii au fost găsiţi vinovaţi şi penalizaţi cu plata unor daune în valoare de circa 930 de milioane de dolari. În scurt timp, Apple a demarat un al doilea proces, acesta terminându-se în decurs de o lună şi soldându-se cu daune mai mici decât cele scontate iniţial de ambele tabere.

Citiţi mai multe despre războiul giganţilor Apple şi Samsung pe go4IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO