Business Hi-Tech

Restructurare aproape completa a managementului la UPC Romania

23.09.2008, 21:02 37

Odata cu demisia, la inceputul acestei luni, a directorului diviziei de business a UPC Romania - Dinu Malacopol, operatorul telecom marcheaza o schimbare aproape completa a managerilor cheie, intr-o perioada de mai putin de noua luni de zile.

Astfel, de la inceputul lunii februarie pana in pre-zent, compania si-a schimbat directorul financiar (Dragos Tanase - plecat prin demisie), directorul executiv (Richard Anderson - inlocuit de actionari), directorul de comunicare (Andreea Nastase - plecata prin demisie), Florina Tanase (director juridic - plecata prin demisie) si directorul diviziei de business (Dinu Malacopol - plecat prin demisie).
Singurul manager cu vechime in companie care a ramas in echipa de conducere este Raluca Milin, director de marketing si vanzari al companiei inca din anul 2001. Oficialii companiei nu au putut fi contactati pentru a comenta ultima plecare din cadrul companiei. Pe de alta parte insa, compania a evitat orice comentariu pe aceasta tema, inca de la inceputul acestui an.
Noul CEO al companiei, Jack Mikaloff, nu a acordat de altfel niciun interviu de cand a venit in Romania. El a aparut o singura data in public, la un eveniment organizat in cadrul targului local IT&C CERF, unde a sustinut un discurs.
UPC se confrunta pe piata locala cu o competitie dura, atat din partea RCS&RDS, cat si a Romtelecom, la care se adauga alti jucatori mai mici, de tipul retelelor de cartier. Richard Anderson, fostul CEO al operatorului, spunea de altfel intr-un interviu pentru ZF ca in 30 de ani de activitate pe piata telecom nu a vazut o piata atat de dura precum cea din Romania.
UPC a incheiat primul semestru al anului cu un numar total de 1,184 milioane clienti pe cablul TV. In aceste conditii, UPC a pierdut pozitia de lider al pietei locale de cablu TV, care a fost preluata de rivalii de la RCS&RDS, cu 1,3 milioane de clienti la finalul aceleiasi perioade. Ultimul plecat din companie este Dinu Malacopol, directorul diviziei de business al companiei UPC, unul din cei mai cunoscuti manageri din industria locala IT&C.
"Am plecat de la UPC la inceputul acestei luni. Nu pot comenta nimic despre motivele care m-au determinat sa iau aceasta decizie. La fiecare plecare de acest gen se semneaza niste documente care nu imi permit sa fac comentarii. Ceea ce pot spune este ca am ales alte oportunitati de pe piata", a declarat pentru ZF Dinu Malacopol. El spune ca noul job, pe care nu l-a ales inca, este tot in industria telecom si ca nu este vorba despre o companie pe care urmeaza sa o infiinteze.
"Noul job va fi in aceeasi industrie. Este vorba de doua trei proiecte pe care le discut in acest moment", a spus el. "Piata telecom din Romania ofera inca numeroase oportunitati. Este loc pe piata pentru produse si servicii inovative, chiar daca Romania este una dintre cele mai concurentiale piete din Europa", a adaugat el.
Dinu Malacopol face parte din echipa de manageri care lucrau pentru Astral inainte de preluarea companiei de catre americanii de la Liberty Global, proprietarii UPC, in anul 2005. El a ocupat pentru doi ani si functia de secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO