Business Hi-Tech

Rezultatele financiare ale gigantului Yahoo!, sub aşteptări: veniturile cresc cu doar 2%

Autor: Mediafax

20.10.2010, 23:49 23

Profitul net al companiei americane Yahoo! a crescut la 396 demilioane de dolari, comparativ cu 186 de milioane dolari obţinuteîn aceeaşi peioadă a anului 2009, însă veniturile au crescut maipuţin decât au anticipat analiştii, relatează Reuters.

Veniturile companiei au crescut cu 2%, la 1,601 miliarde de dolari.Yahoo! a anunţat totodată estimări dezamăgitoare pentru ultimultrimestru. Astfel, veniturile urmează a se cifra între 1,125miliarde de dolari şi 1,225 miliarde de dolari. Analiştii estimeazăvenituri de 1,26 miliarde de dolari. "Am progresat substanţial înacest an în implementarea strategiilor pentru îmbunătăţireaprofitabilităţii şi susţinerea creşterii veniturilor. Am făcut şiachiziţii strategice, precum Associated Content şi Citizen Sports,şi ne-am angajat în parteneriate importante cu Facebook, Twitter şiZynga, pentru a îmbunătăţi serviciile destinate celor 600 demilioane de utilizatori", a afirmat directorul general al Yahoo!,Carol Bartz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO