Business Hi-Tech

Ricoh a copiat subiectele la bac

09.07.2003, 00:00 136

Ricoh, firma specializata in productia de echipamente de birou, a ales Romania pentru a lansa in premiera europeana noile solutii de copiere rapida Priport. Lansarea din Romania a fost organizata de firma Roel, importator si distribuitor de echipamente Ricoh.
Chiar inainte de lansare, Roel a castigat un client important pentru echipamentele Priport. In urma unei licitatii, Roel a incheiat un contract cu Ministerul Educatiei care a cumparat peste 150 de  echipamente pentru liceele din Bucuresti si din tara pentru a le folosi in cadrul examenului de Bacalaureat din acest an.
"Solutiile de copiere au fost folosite pentru multiplicarea rapida a subiectelor pentru examen", a explicat Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei. "Copiatoarele asigura o multiplicare rapida, la un cost scazut", a explicat la randul sau Gabriel Constantiescu, directorul Roel.
Roel spera in continuare sa vanda cat mai multe astfel de echipamente in scolile si universitatile din Romania. Vanzarile companiei au insumat anul trecut 122 de miliarde de lei, insa Roel aduce in Romania si camere digitale si alte echipamente Ricoh (faxuri, imprimante multifunctionale, DVD-writer) dar si produse fabricate de Mitsubitshi Electric sau alte companii din acelasi domeniu.
Ricoh, o companie internationala cu incasari de 30 de miliarde de euro pe 2002, a ales Romania pentru a-si lansa in premiera produsele Priport JP750 si Priport JP 1225 pentru ca, spun oficialii Roel, sunt la un pret mai redus decat echipamentele concurentei si firma producatoare vrea sa cucereasca mai intai piata din estul Europei. "Noi ne-am specializat in echipamente pentru scoli, deoarece am stiut ca acestea au bugete mai mici", a explicat Gerard Looymans, directorul pentru Europa al Ricoh. Un astfel de echipament costa 2.500 de euro si poate scoate 60 de copii pe minut. Ele functioneaza cu cerneala, pe baza tehnologiei cu matrite, costul pe pagina fiind astfel extrem de mic (55 lei). dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO