Business Hi-Tech

Românii de la E-Boda au lansat propria tabletă cu Google Android

Românii de la E-Boda a lansat propria tabletă cu Google Android

Autor: Claudiu Ilioiu

04.04.2012, 15:09 865

Compania Rosal Import Export, deţinută de Alexandru Drăgoiu şi Mihai Darie, care vinde pe piaţă diferite produse electronice sub brandul E-Boda a lansat astăzi în cadrul unei conferinţe tableta PC Impresspeed E1 cu ecran de 7 inchi, procesor Cortex A8 1 GHz, memorie internă de 4 GB şi sistem de operare Google Android la un preţ de 649 de lei.

"Lansarea Impresspeed E1 vine după o lungă perioadă de căutări şi analiză a pieţei. Am vrut să aducem un produs premium, din punct de vedere caracteristici tehnice şi design, dar la un preţ gândit pentru români", a declarat Alexandru Drăgoiu unul dintre acţionarii E-Boda şi fondatorul companiei.

Impresspeed E1 are spatele din aluminiu, cântăreşte 370 de grame, are 11.5 mm şi o autonomie a bateriei de cinci ore. Pe lângă memoria internă, tableta are capacitate expandabilă a memoriei cu încă 32GB de pe un card şi 32GB de pe un stick USB.

Drăgoi estimează că vânzările de tablete din acest an de pe piaţa locală s-ar putea tripla, la circa 120.000 de unităţi. "Datele din 2011 şi estimările pentru 2012 au luat în calcul cifrele anunţate de diverşi retaileri".

El a adăugat că, într-un scenariu pesimist, E-Boda va avea la finele anului o cotă de 6% din piaţa locală a tabletelor.

"Varianta optimistă indică o cotă de 10%, adică 12.000 de tablete, cifră susţinută şi de completarea portofoliului E-Boda cu încă două tablete", a afirmat Drăgoiu.

Tableta Impresspeed E1 este disponibilă pe site-ul www.e-boda.ro şi în magazinele Altex, Media Galaxy, Domo, e-MAG şi Flanco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO