Business Hi-Tech

Samsung a prezentat la IFA Berlin primul Smart TV cu tehnologie OLED de 75 de inchi

Samsung a prezentat la IFA Berlin primul Smart TV cu tehnologie OLED de 75 de inchi

Autor: Bogdan Alecu

31.08.2012, 15:22 1494

Samsung Electronics, cel mai mare producător de televizoare la nivel mondial, a prezentat în cadrul ediţiei de anul acesta a IFA Berlin noua generaţie de Smart TV-uri cu display OLED, tehnlogie lansată iniţial pentru ecranele smartphoneurilor de top.

Noile ES9000 de 75 de inchi şi ES9500 de 55 de inchi dispun inclusv de tehnologie Samsung Smart Hub, care include Angry Birds, ce poate fi jucat doar prin gesturi captate de camera video de pe display.

Printre tehnologiile disponibile pe noul tv se numără şi Samsung Multi View, care cu ajutorul a două perechi de ochelari 3D permite ca două persoane să se uite la două lucruri diferite pe TV din două unghiuri separate, iar trecerea de la un cadrul la celălălt se face cu ajutorul unui buton amplasat pe ochelari.

Subpixelii autoemitenţi ai televizorului ES9500 pot reproduce individual culori vii, creând o experienţă de vizualizare unică. Tehnologia OLED este, de asemenea, capabilă să facă tranziţia între mai multe grade de negru, permitând raportului nelimitat de constrast să evidenţieze detalii unice ale umbrelor, formelor şi culorilor discrete, chiar şi în cele mai slab luminate scene.

Fără a necesita o sursă separată de lumină, timpii de răspuns ai noului ES9500 sunt foarte mici, rezultând în scene de acţiune extrem de clare şi experienţe 3D realiste,fără diafonii.

Printre detaliile minimaliste ale designului televizorului se numără o ramă super-subţire, un ecran subţire şi un negru distinctiv. Grosimea televizorului e mai mică spre marginile ramei metalice, iar camera de dimensiuni mici, integrată în ramă, este ascunsă atunci când nu e folosită, adăugând dispozitivului o notă de eleganţă. Firele şi celelalte conexiuni pot fi aranjate şi ascunse în suportul central al televizorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO