Business Hi-Tech

Samsung prezintă noul Galaxy Note II, prima smart-cameră foto, cu o seară înainte de IFA Berlin

 Samsung prezintă noul Galaxy Note II, prima smart-cameră foto şi noua serie de deviceuri pentru Windows 8 cu o seară înainte de IFA Berlin

Autor: Bogdan Alecu

30.08.2012, 09:42 2038

Cu o seară înainte ca cea de-a 52-a ediţie a IFA Berlin să-şi deschidă porţile şi la mai puţin de o săptămână de când a pierdut procesul de un miliard de dolari cu Apple, Samsung a lansat în Germania una dintre cele mai puternice "ofensive" din ultimii ani.

Producătorul sud-coreean a lansat cea de-a doua generaţie a tabletei-telefon Galaxy Note alături de Galaxy Camera, prima cameră foto "smart" cu sistem de operare Android 4.1 Gelly Bean şi noua gamă de device-uri, alcătuită din ultrabook, smartphone şi tablete cu sistemul de operare Windows 8 care va fi lansat de Microsoft în luna octombrie a acestui an.

IFA Berlin este unul dintre cele mai importante şi prestigioase evenimente ale industriei IT&C la nivel european, în cadrul căruia sunt aşteptaţi peste 7.000 de jurnalişti din peste 100 de ţări la nivel mondial. Pentru vizitatorii obişnuiţi evenimentul începe pe data de 31 august, în timp ce pentru presă pe data de 30 august.

Cea de-a 52-a ediţie a târgului de tehnologie reuneşte principalii producători de electronice şi telecomunicaţii, de la telefoane mobile, tablete, laptopuri şi până la noile electrocasnice inteligente.

Samsung a lansat în cadrul evenimentului Samsung Mobile Unpacked, la IFA Berlin, noul GALAXY Note II, tableta-smartphone cu un display de 5,5 inchi lansată de coreeni ca un smartphone care încurajează creativitatea.

"Anul trecut, la IFA, am lansat GALAXY Note, produs care a inaugurat o nouă categorie de dispozitive mobile smart. Anul acesta, tot în cadrul IFA, prezentăm GALAXY Note II, care îi va încuraja pe utilizatori să-şi dezvolte latura creativă. Utilizatorii pot găsi cu uşurinţă informaţii şi capta mai rapid ideile, îşi pot exprima gândurile liber şi gestiona sarcinile mult mai eficient. Acest dispozitiv a fost creat cu scopul de a le da şansa tuturor utilizatorilor să fie creativi, oferindu-le acestora experienţe mai bogate în activităţile zilnice," a declarat JK Shin, Preşedinte al Diviziei de Comunicaţii Mobile şi IT a Samsung Electronics.

Funcţia Air View permite previzualizarea, cu ajutorul S Pen-ului, emailul, S Note-ul, S Planner-ul, galeriile de imagini sau fişierele video, fără să mai fie nevoie să fie deschise. Acest lucru permite o căutare mai uşoară, cât şi vizualizarea informaţiilor în detaliu fără tranziţii ale ecranului.

Galaxy Note II este echipat cu o tehnologie hardware de top, care generează crearea eficientă de conţinut, abilităţile de sharing şi multitasking. Procesorul puternic Quad-Core de 1.6GHz şi conectivitatea HSPA Plus sau 4G LTE oferă mutitasking accesibil, tranziţii rapide ale ecranului, căutare mai rapidă şi eficientă, precum şi un timp mai rapid de lansare a aplicaţiilor. GALAXY Note II beneficiază de sistemul de operare Android™ 4.1, JellyBean, care prezintă capacităţi grafice extraordinare şi un upgrade pentru serviciile Google Now, inclusiv noi funcţii, precum şi căutare în funcţie de context. GALAXY Note II este disponibil cu trei tipuri de memorie, de 16 GB, 32 GB şi 64 GB, şi oferă posibilitatea de extindere prin intermediul unui slot micro SD. Datorită bateriei de 3.100mAh, utilizatorii se pot bucura de conţinut multimedia, pot fi productivi şi pot schiţa idei pentru un timp mai îndelungat.

GALAXY Note II prezintă o cameră principală de 8 Megapixeli şi una secundară, frontală, de 1,9 megapixeli cu posibilitatea de înregistrare video HD. Camera prezintă funcţii, precum Buddy Photo Share, Burst Shot şi Best Photo, care au fost introduse şi pe GALAXY S III. Utilizatorii pot, de asemenea, să personalizeze fotografiile prin inserarea de notiţe pe spatele imaginii folosind S Pen. Notiţele Foto scrise de mână (Handwritten Photo Notes) pot fi împărtăşite cu prietenii în format jpg.

Disponibil în culorile alb perlat sau gri titan, Samsung GALAXY Note II va fi lansat în octombrie pe pieţele principale din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO