Business Hi-Tech

SAP România ajunge la 100 de angajaţi în centrul de consultanţă din Cluj

SAP România ajunge la 100 de angajaţi în centrul de...

Autor: Laurentiu Cotu

03.12.2013, 00:06 117
SAP România, subsidiara locală a producă­to­rului german de soluţii software de business SAP AG, estimează că personalul centrului de consultanţă din Cluj-Napoca va creşte în ur­mă­­torii doi ani la 100 de angajaţi, de la apro­ximativ 30 de consultanţi în prezent. În pre­zent, în cele trei centre de consultanţă SAP din România lucrează peste 350 de consultanţi care asigură servicii pentru clienţi din Europa, Ori­entul Mijlociu şi Africa (EMEA).
 
„Pentru următoarele angajări vom căuta atât oameni cu experienţă în implementarea soluţiilor SAP şi care pot coordona echipele de juniori proaspăt create, cât şi buni cunoscători ai unor procese de business, cu o vastă ex­perienţă într-o anumită arie de activitate şi care vor putea cu uşurinţă să-şi însuşească, în cadrul academiilor, soluţiile SAP“, a declarat Gheor­ghe Olteanu, direc­to­rul SAP Nearshore Cen­ter România. Oficialii com­paniei au mai precizat că viitorii an­gajaţi ai centrului din Cluj-Napoca trebuie să fie vor­bitori de limba germană şi să aibă cu­noş­tinţe avan­sate în ceea ce priveşte proce­se­le logis­ti­ce, în special SCM, TM, IS-U şi ERP Logistics.
 
În momentul de faţă 15% din angajaţii centrului de consultanţă SAP Nearshore Cen­ter din Cluj-Napoca sunt consultanţi seniori, 60% sunt angajaţi care aveau experienţă anterioară în utilizarea sistemului SAP şi cunoşteau pro­cesele de business aferente, în timp ce 25% dintre angajaţi au fost recrutaţi direct din rân­durile studenţilor. În primele trei luni din 2014, compania doreşte să organizeze o nouă ediţie a programului de recrutare SAP Aca­demy, dedicat celor interesaţi să devină con­sul­tanţi SAP şi care presupune parcur­ge­rea unor traininguri intensive de specialitate şi sus­ţi­ne­rea unor examene pentru obţinerea cer­tificării internaţionale SAP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO