Business Hi-Tech

Şeful fiscului din Israel: Giganţii online americani trebuie să plătească impozite aici

Şeful fiscului din Israel: Giganţii online americani...

Autor: Adrian Seceleanu

16.11.2017, 00:00 282

Statul Israel le va trimite anul viitor giganţilor americani Google şi Facebook notificări de plată a impozitelor pe care le datorează pentru operaţiunile desfăşurate pe plan local, scrie publicaţia de business The Marker, citată de Reuters.

Israel se alătură astfel eforturilor făcute de alte state, dar şi de Uniunea Europeană, de a obliga giganţii online să plătească impozite mai mari acolo unde îşi desfăşoară operaţiunile.

Moshe Asher, preşedintele fiscului din Israel, a declarat pentru publicaţia citată că instituţia deja a început să calculeze „factura” pentru cei doi giganţi. Trebuie să determinăm ce procent din profiturile obţinute din Israel ar trebui taxate pe plan local, a spus el. 

“Până la urmă taxele pot fi aplicate luând în calcul operaţiunile pe care le au în Israel. Ţinta noastră este să obţinem cât mai multe date posibil, chiar dacă multe dintre aceste informaţii sunt stocate înafara ţării. De acum într-un an de zile vom emite somaţii de plată”, a afirmat Asher.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO