Business Hi-Tech

Şeful Motorola: Acuzaţiile Apple sunt neserioase

Sanjay Jha, CEO al Motorola (FOTO: Reuters)

Sanjay Jha, CEO al Motorola (FOTO: Reuters)

19.07.2010, 23:03 26

Directorul executiv al Motorola Sanjay Jha a respins afirmaţiilelui Steve Jobs, CEO-ul Apple, potrivit cărora toatesmartphone-urile au probleme cu semnalul în încercarea de "scuza"anomaliile legate de recepţie ale iPhone 4, relateazăBloomberg.

"Este necinstit să spui că toate telefoanele mobile funcţioneazăla fel. În urma propriilor teste am văzut că Droid X funcţioneazămai bine decât iPhone 4", a declarat Sanjay Jha.

Apple, cea mai valoroasă companie de IT din lume dupăcapitalizarea de piaţă, lucrează din greu pentru a rezolvaproblemele de recepţie ale iPhone 4, cea mai recentă variantă atelefoanelor mobile produse de gigantul american, a declarat Jobs.Utilizatorii au început, imediat după punerea în vânzare atelefonului luna trecută, să reclame faptul că dispozitivul îşipierde semnalul dacă acoperă colţul din stânga sus. Apple a anunţatcă va oferi gratuit clienţilor care au cumpărat un iPhone 4 huse de29 de dolari. De asemenea, compania oferă toţi banii înapoiclienţilor nemulţumiţi, care returnează telefonul în 30 dezile.

Jobs a declarat că problemele cu recepţia se întâlnesc la toatetelefoanele şi că Apple, care are o capitalizare de piaţă de 227,4miliarde de dolari, vrea să fie prima care să găsească osoluţie.

Directorul executiv al companiei a declarat că Apple a testatmai multe smartphone-uri şi a identificat probleme asemănătoare cusemnalul. Printre acestea sunt BlackBerry Bold, Droid de laMotorola sau Omnia II de la Samsung.

La rândul lor, reprezentanţii Research in Motion (RIM),producătorul terminalelor BlackBerry, susţin că utilizatoriiBlackBerry nu au nevoie de husă pentru a avea semnal.

"Afirmaţiile Apple despre produsele RIM sunt încercări disperatede a distorsiona înţelegerea publicului privind o problemă dedesign a antenei şi de a devia atenţia de la situaţia dificilă acompaniei", susţin Mike Lazaridis şi Jim Balsillie, CEO ai RIM.

Problemele cu recepţia ale iPhone 4 au dus la scăderea valoriipe piaţă a Apple, după ce revista Consumer Report a făcut orecenzie negativă produsului.

"L-am testat şi am văzut că dacă telefonul este ţinut într-unanumit fel, liniile de la semnal scad. Nu am crezut însă că va fi oproblemă atât de mare având în vedere că toate smartphone-urile auprobleme", a spus Jobs.

Peste 3 milioane de exemplare ale iPhone 4 au fost vândute dinprima zi de lansare până în prezent. Telefoanele mobile iPhone, olinie de business lansată în 2007, au ajuns să reprezinte 40% dinveniturile companiei.

iPhone 4 urmează să fie adus oficial în România de Orange,furnizorul exclusiv al telefoanelor mobile Apple pe piaţalocală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO