Business Hi-Tech

Sistemele de securitate aduc la anul un plus de 30% pentru ICCO Systems Brasov

24.10.2005, 18:26 56

Compania brasoveana ICCO Systems, membra a grupului de firme ICCO, specializata in sisteme de securitate si de comunicatii, estimeaza ca va atinge pana la sfarsitul acestui an o cifra de afaceri de 4,5 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 70% fata de anul 2004, si anticipeaza o crestere de 30% pentru anul viitor.

In 2004, cifra de afaceri a ICCO Systems a fost de 2,65 milioane de euro, cu o crestere de 65% fata de anul precedent. "Cresterea s-a datorat in mare parte extinderii domeniului de activitate catre sisteme mai complexe, cu nivel mare de specializare, ingloband inalta tehnologie si know-how. Pentru anul care urmeaza, putem avea in vedere o crestere de circa 30% fata de anul curent, bazata pe contractele in derulare si cele in faza finala de negociere", a declarat pentru ZF Transilvania Mirela Radulescu, directorul de marketing al grupului ICCO.

In 2005, compania a urmarit dezvoltarea teritoriala pentru a putea realiza si intretine sisteme intr-o arie geografica cat mai cuprinzatoare. S-au realizat, de asemenea, investitii in personal si tehnologie si s-a urmarit extinderea catre domenii noi precum securitatea perimetrala si sistemele de balizaj aeroportuar.

"Apreciem in acest moment ca piata de profil nu a ajuns inca la maturitate, dar concurenta este deja puternica. Activitatea de mentenanta si service pentru sisteme a devenit un capitol important in activitatea firmelor de profil. Piata sistemelor de securitate va creste constant in urmatorii ani, dar va avea loc si un proces de selectie a firmelor care activeaza", este de parere Mirela Radulescu.

ICCO Systems a fost infiintata in 1993, cand piata sistemelor de securitate nu era bine definita. In perioada de inceput, 1993-1994, firma avea 10 angajati si o cifra de afaceri de 227.000 de euro, iar in 2005 a ajuns la 117 angajati. ICCO Systems este o firma cu capital privat romanesc, patru dintre cei cinci actionari fiind direct implicati in activitatea firmei.

Printre clientii firmei se numara BRD, BCR, HVB Romania, CEC, Piraeus Bank, SIF Transilvania Brasov, Aeroportul International Cluj-Napoca, Aeroportul International Timisoara, Pirelli Slatina, Hochland Romania, Electrica Banat, RomTelecom Brasov, Institutul Bancar Roman, Primaria Brasov, Hotelul Aro Palace Brasov etc.

Grupul ICCO a aparut pe piata in 1990, in Brasov, ca o mica firma de computere, ajungand in prezent la 650 de angajati.

Astazi, ICCO cuprinde 8 companii structurate pe diferite domenii de acti-vitate si are filiale in Timisoara, Bucuresti, dar si in Ungaria si Bulgaria.

laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO