Business Hi-Tech

Siveco a extins garanţiile pentru împrumutul de 10,8 milioane de euro de la Raiffeisen

Siveco a extins garanţiile pentru împrumutul de 10,8...

Autor: Adrian Seceleanu

13.07.2015, 00:00 351

Acţionarii Siveco, unul dintre cei mai mari producători locali de software, au aprobat la finele lunii mai extinderea garanţiilor oferite Raiffeisen Bank pentru împrumutul de 10,8 mil. euro contractat în anul 2013 pentru achiziţia pachetului de 32,49% din acţiunile deţinute în societate de fondurile Intel Capital şi Enterprise Investors, conform unui document publicat în Monitorul Oficial de firmă. Compania a aprobat şi prelungirea facilităţii de credit cu o valoare maximă de 9 mil. euro, contractate, de asemenea, la finele anului 2013, conform aceleiaşi surse.

„Acţionarii aprobă constituirea de către societate în favoarea Raiffeisen Bank a unei garanţii suplimentare celor deja prevăzute în contractul de împrumut, respectiv o ipotecă mobiliară de rang II asupra creanţelor derivând din contractele comerciale eligibile (…); Se aprobă prelungirea duratei facilităţii de credit acordate prin contractul de Credit de la data de 30.04.2015 până la data de 30.04.2016 (…); Se aprobă constituirea de către societate în favoarea Raiffeisen Bank a unei garanţii suplimentare celor deja prevăzute în contractul de credit, şi anume o ipotecă mobiliară asupra drepturilor derivând din contractul de vânzare-cumpărare încheiat între Siveco International, cumpărator, şi Intel Capital (Cayman) Corporation şi PEF V Information Technology SARL, vânzători, din data de 24 octombrie 2013“, conform datelor din document. Siveco a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 257,8 mil. lei, în creştere cu 25% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO