Business Hi-Tech

Siveco isi propune sa angajeze 200 de softisti, in ciuda bataliei dure pe oameni

Siveco isi propune sa angajeze 200 de softisti, in ciuda bataliei dure pe oameni

Daniela Bichir, HR Manager Siveco: Ne concentram eforturile de recrutare prioritar in directia programatorilor Java si dezvoltatorilor Oracle

19.02.2008, 21:20 86

Producatorul de solutii informatice Siveco Romania, cel mai mare jucator de pe piata locala de software, si-a propus cresterea cu aproximativ 30% a numarului de angajati anul acesta, in incercarea de a-si indeplini obiectivele financiare.
Siveco are in plan atingerea unei cifre de afaceri de 84 mil. dolari (57,3 mil. euro), comparativ cu nivelul de 70 mil. dolari (51,2 mil. euro) inregistrat anul trecut.
Compania intentioneaza sa adauge inca 200 de persoane celor aproximativ 700 de angajati, vizand in special programatori, dar si personal pentru departamentele de management al proiectelor si vanzari.
"Ne concentram eforturile de recrutare prioritar in directia programatorilor Java si dezvoltatorilor Oracle", a declarat Daniela Bichir, vicepresedintele departamentului de resurse umane din cadrul Siveco.
Obiectivul companiei s-ar putea dovedi dificil de realizat, in conditiile in care specialistii IT reprezinta una dintre cele mai cautate resurse de pe piata locala. Numerosi dezvoltatori software, dar si companii specializate pe outsourcing IT desfasoara in prezent campanii de angajare. Potrivit informatiilor publicate pe site-urile de recrutate ejobs.ro si bestjobs.ro, Oracle Romania, sucursala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de software de business din lume, intentioneaza sa acopere 14 functii tehnice libere.
Compania TotalSoft, care activeaza in acelasi domeniu, are 10 pozitii libere. Un alt jucator pe segmentul aplicatiilor pentru mediul de afaceri, Wizrom Software, intentioneaza sa angajeze oameni pentru sase functii.
In ceea ce priveste solutiile de securitate, compania locala BitDefender, recent desprinsa din grupul Softwin, face angajari pentru 21 de functii, iar Ascenta, divizia de consultanta si servicii IT a grupului, are cinci deschideri.
Adobe Romania vizeaza oameni pentru 13 posturi, acelasi numar pe care intentioneaza sa il acopere strict pe segmentul software si Hewlett-Packard Romania, reprezentanta locala a celui mai mare producator mondial de PC-uri.
In prezent, pe site-ul bestjobs.ro exista 1.666 de posturi disponibile pe segmentul software/ tehnologii, dintre care cea mai mare parte (1.165) vizeaza Bucurestiul. Pe locurile urmatoare se situeaza Cluj-Napoca (260), Timisoara (236) si Iasi (192).
Se remarca astfel tendinta companiilor de a se reorienta in afara Capitalei, pe masura ce nivelul salariilor creste din ce in ce mai mult, iar oamenii devin mai greu de pastrat. Siveco Romania are patru sedii in Bucuresti si alte cinci puncte de lucru in tara, la Galati, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta si Craiova. BitDefender a apelat de asemenea la relocarea unui numar de angajati in tara, avand centre in Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara.
Salariile din IT sunt printre cele mai competitive din mediul privat, in special ca efect al valului masiv de investitori care au intrat recent pe piata, fapt ce face ca aceasta cerere de specialisti sa depaseasca cu mult oferta de forta de munca disponibila. Un programator senior castiga intre 1.800 si 2.500 de euro, in timp ce salariul unui program manager variaza intre 2.000 si 4.000 de euro. Specialistii in resurse umane sunt de parere ca salariile din industria IT vor creste, in medie, cu 15-20% si in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO