Business Hi-Tech

Siveco, RCS si NetBridge au castigat fonduri europene de 2,6 mil. euro pe HR

28.06.2009, 18:31 64

Producatorul de solutii informatice pentru mediul de afaceri Siveco Romania, operatorul telecom RCS& RDS si compania online NetBridge Investments au incheiat contracte in valoare totala de peste 2,6 mil. euro pentru schemele de finantare din fondurile europene pentru resurse umane lansate anul trecut.

Astfel, Siveco Romania a castigat sase proiecte in valoare totala de aproximativ 2,5 mil. euro pentru liniile de finantare care vizeaza dezvoltarea profesionala si consolidarea carierei in mai multe regiuni ale tarii, in valoare de 418.000 de euro fiecare.
RCS&RDS are doua proiecte contractate in valoare de aproximativ 3.800 de euro din fondurile pentru resurse umane, bani alocati de Fondul Social european pentru realizarea unei conexiuni la internet de mare viteza prin fibra optica pentru AMPOSDRU, autoritatea de management care gestioneaza programul.
Si NetBridge Investments a semnat un contract pentru un proiect de 100.000 de euro pentru a-si instrui angajatii.
Romania a avut anul trecut la dispozitie 1,2 mld. euro pentru dezvoltarea resurselor umane, din care numai 377 mil. de euro au fost contractate de companiile private, potrivit datelor furnizate de AMPOSDRU.
Totusi, din lista beneficiarilor cunoscuti pana acum reiese ca firmele vor incasa pentru proiectele de HR lansate anul trecut doar 14,5 mil. euro.
Siveco, NetBridge si RCS&RDS sunt doar trei din cei 273 de beneficiari cunoscuti pana acum ai fondurilor europene pentru resurse umane, care au depus proiectele de tip grant (cu o finantare maxima de pana la 500.000 de euro). Din informatiile furnizate de autoritatea de management care gestioneaza programul rezulta ca numai 8 proiecte strategice (cu valori cuprinse intre 500.000 si 5 mil. euro) au fost castigate pana acum de companiile private, restul avand ca beneficiari institutiile publice (ministere, autoritati locale, scoli), patronate, sindicate sau ONG-uri.
Romania are la dispozitie 4,2 mld. euro pentru dezvoltarea resurselor umane pana in 2012, din care 85% reprezinta finantare europeana si 15% contributie nationala.
 
Informatizarea educatiei din Azerbaidjan aduce companiei Siveco 0,7 mil. $
 
SIVECO, cel mai mare producator local de software, a finalizat prima etapa a unui proiect de informatizare a sistemului educational din Azerbaidjan, prin intermediul caruia firma locala a livrat o platforma de educatie electronica (e-learning) si o solutie soft pentru crearea unei baze de date nationale privind sistemul educational. SIVECO participa la acest proiect ca subcontractor pentru firma azera Ultra Computers, unul dintre cei mai mari jucatori IT din Asia Centrala. SIVECO nu a oferit detalii despre valoarea contractului insa conform unui document publicat de firma pe Arhiva electronica de garantii reale mobiliare furnizorul de soft are de incasat 686.732 dolari de la compania Ultra Computers, ca urmare a unui contract incheiat in noiembrie 2008. O parte din veniturile din acest contract au fost puse ca garantie de SIVECO pentru o linie de finantare de 5 mil. euro de la BRD-GSG. Baza de date nationala a educatiei, livrata de SIVECO in Azerbaidjan, permite generarea de rapoarte analitice si statistice privind reteaua scolara, elevii si cadrele didactice din invatamantul preuniversitar. SIVECO a furnizat si statului roman solutii soft pentru sistemul de educatie. Compania a realizat anul trecut venituri de 90 de milioane de dolari (62 mil. euro).
Adrian Seceleanu
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO