Business Hi-Tech

SMS-urile nesolicitate seaca buzunarele britanicilor

28.01.2005, 00:00 18

Fenomenul spamurilor pe telefonul mobil capata amploare, comenteaza BBC. De exemplu daca primesti un text care te invita sa te abonezi unui serviciu ( informatii meteo, de pilda), iar tu raspunzi mesajului cu "nu multumesc" sau uneori chiar mai putin politicos, computerul aflat de partea cealalta nu analizeaza textul tau, ci il priveste ca pe un raspuns care prin care esti de acord abonarea. O alta situatie: completezi un cupon de concurs decupat dintr-un ziar sau dintr-o revista, in care trebuie sa-ti treci numarul de mobil. S-ar putea sa te trezesti ca textul acela aproape imperceptibil din josul paginii te informeaza ca esti inregistrat automat drept client al unui serviciu de mesaje. Sau, vizitand un site care-ti ofera tonuri de apel pe care le incarci fara sa constientizezi ca, probabil, sectiunea de "termeni si conditii" pe care ai bifat-o ca fiind de-acord cu aceasta, sa ascunda si trimiterea regulata de tonuri platite.
Urmarile sunt de inteles. Aceste "accidente" incarca serios buzunarele a mii de utilizatori din Marea Britanie, fiecare mesaj primit fiind platit de destinatar cu sume deloc mici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO