Business Hi-Tech

SNR vrea să se împrumute de 65 milioane euro pentru refinanţarea altor credite

29.08.2010, 23:50 20

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) va organiza înluna septembrie o licitaţie pentru a obţine un împrumut de până la65 milioane euro destinat refinanţării altor credite, potrivit unuianunţ postat pe e-licitatie.ro. Operatorul estimează că va plătidobânzi în sumă de 12,7 milioane euro pe o perioadă de maximum 7ani. În 2009, SNR a demarat două proiecte investiţionale -"Eliberare bandă de frecvenţă 3,6-3,8 GHz" şi "Dezvoltare reţea detransport şi acces de tip WiMAX" - care necesită fonduri de circa300 milioane de dolari.

"Nedispunând de fonduri proprii pentru aceste investiţii,societatea a apelat la credite bancare şi la credite furnizor,unele cu garanţii de stat, ca facilităţi de finanţare, fapt care acondus la un serviciu al datoriei destul de ridicat. În anul 2009,acest indicator s-a ridicat la aproximativ 85 milioane de lei, iarin anul 2010 este estimat la circa 105 milioane de lei", seprecizează în caietul de sarcini. WiMAX (Woldwide Interoperabilityfor Microwave Access) este un standard susţinut de grupul americanIntel care permite furnizarea de servicii de internet la vitezeridicate, pe arii extinse, de până la 65 de kilometri, printehnologii fără fir. Pe de altă parte, SNR a semnat un contract decredit cu UniCredit Ţiriac Banc în valoare de 671.000 de euro (fărăTVA), ce va fi folosit pentru plata TVA şi achiziţia de produse,lucrări şi servicii auxiliare necesare proiectului WiMax, potrivitunui alt anunţ de pe e-licitatie.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO