Business Hi-Tech

Solutia Motorola: celulare mai ieftine

15.02.2005, 00:00 23

Producatorul american de telefoane mobile Motorola intentioneaza sa produca telefoane mobile cu preturi extrem de scazute, destinate consumatorilor din tarile in curs de dezvoltare care nu isi pot permite produsele existente in prezent pe piata, au spus oficialii companiei.
Pretul aparatelor nu va depasi 40 de dolari, iar scopul acestei initiative este cresterea cotei de piata si recastigarea locului doi la nivel mondial pierdut anul trecut in fata sud-coreenilor de la Samsung. Estimarile facute publice de companie arata ca vanzarile Motorola in perioada aprilie-septembrie 2005 se vor ridica la de sase milioane de terminale.
Desi Motorola nu este cunoscuta pentru oferta sa de telefoane cu preturi reduse, segmentul fiind dominat de Nokia si Siemens, directorul executiv al departamentului de telefoane mobile, Ron Garriques, a declarat ca firma si-a propus sa produca dispozitive cu un pret sub 30 de dolari pana in anul 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO