Business Hi-Tech

Sorin Manea, şeful diviziei de business a Samsung, a părăsit compania

Sorin Manea

Sorin Manea

Autor: Adrian Seceleanu

14.09.2015, 00:05 1535
Sorin Manea, unul dintre cei mai importanţi manageri din echipa de conducere a subsidiarei locale a gigantului sud-coreean Samsung, care ocupa de la începutul anului 2014 funcţia de şef al diviziei de soluţii business, a părăsit la finele săptămânii trecute compania, au declarat pentru ZF surse din industrie.
 
Contactat de ZF, Sorin Manea a confirmat informaţia. Întrebat ce planuri are în continuare, el a spus că evaluează oportunităţile care există în zona de educaţie în tehnologie, luând în calcul şi posibilitatea unui business propriu „Antreprenoriatul este o opţiune“, a menţionat el.
 
Sorin Manea a fost recrutat în anul 2009 de Samsung pe poziţia de şef al diviziei de telecom, într-o perioadă în care Nokia era liderul autoritar al pieţei, iar telefoanele ieftine erau cele care dominau piaţa. El a construit practic businessul de telefoane mobile al Samsung aproape de dimensiunile la care se află astăzi şi este managerul în al cărui mandat compania a ajuns pe primul loc pe piaţă. În 2009 compania avea o cotă de aproximativ 10% pe piaţa locală de telefoane mobile.  În primăvara anului  2011 Samsung trecea pe primul loc pe segmentul smart­phone, iar la finalul anului era pe poziţie de egalitate cu Nokia, încă un gigant la acea vreme.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO