Business Hi-Tech

Start-up-ul de video marketing Videowise ridică o finanţare de 3 mil. dolari. „Avem oportunitatea de a extinde tehnologia dedicată experienţelor de cumpărături video omnichannel”

Claudiu Cioba, fondator şi CEO al Videowise.

Claudiu Cioba, fondator şi CEO al Videowise.

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2023, 09:13 86

Start-up-ul românesc Videowise, care a dezvoltat în 2021 o platformă de video marketing pentru brandurile din e-commerce, a ridicat o rundă de finanţare în valoare de 3 milioane de dolari de la fonduri de investiţii şi investitori strategici, pentru a extinde capabilităţile platformei transformând-o într-un omnichannel al experienţei de cumpărare online prin video marketing, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. Runda de tip seed a fost finanţată de fondurile de investiţii Slack Fund (fondul de investiţii al companiei Slack), cu participarea FounderCollective, Underline Ventures, MuVentures şi Ratio Ventures, dar şi a investitorilor strategici Stan Chudnovsky (ex-Meta, PayPal), Javier Olivan (COO Meta), Ed Baker (ex-Uber), Scott Belsky (co-fondatorul Behance, ex-Adobe) şi Gokul Rajaram (Google & Meta).

„(...) Acum avem oportunitatea de a extinde Videowise în afara Shopify inclusiv către SalesForce Commerce Cloud, făcând din platforma noastra infrastructura video de referinţă pentru toate brand-urile şi retailerii care utilizează CommerceCloud, dar şi alte platforme de e-commerce. Împreună cu investitorii noştri, împărtăşim o viziune ambiţioasă pentru ceea ce vor deveni soluţiile video dedicate pentru e-commerce: crearea unor experienţe de cumpărături video extrem de captivante, distribuite la scară largă, cu impact zero asupra vitezei de încarcare a site-ului comerciantului”, a spus Claudiu Cioba, fondator şi CEO al Videowise.

Start-up-ul Videowise oferă o experienţă all-in-one de distribuţie de conţinut video interactiv la scară mare, de tip shoppable, pentru brandurile de e-commerce care doresc să-şi crească vânzările în ritm accelerat. În 2022, platforma a generat peste un milion de dolari în venituri directe din achiziţii care au avut loc în video playerul shoppable Videowise, atrăgând astfel pentru clienţii săi peste 25 de milioane de dolari în venituri şi rate de conversie mai mari, de 328%, de la cumpărătorii care au petrecut cu până la 4 minute mai mult pe pagină, vizionând videoclipurile interactive scurte create prin platformă, arată sursa citată anterior.

Printre clienţii Videowise se numără peste 500 de companii din ecosistemul Shopify, printre care brand-uri precum Dr.Squatch, Hauslabs by Lady Gaga şi True Classic. „După ce a migrat la Videowise, Dr. Squatch a înregistrat o creştere de 10% a veniturilor pe sesiune de cumpărături, doar în primele 30 de zile.”

În prezent, peste 100 de agenţii de design şi development din întreaga lume creează experienţe video de ultimă generaţie pentru clienţii lor din e-commerce, folosind componentele video interactive şi personalizabile marca Videowise. Iar cu această nouă rundă de finanţare, Videowise îşi propune să îşi dezvolte mai departe tehnologia dedicată experienţelor de cumpărături video omnichannel şi să devină lider pe piaţa globală a experienţelor video interactive din e-commerce, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO