Business Hi-Tech

Statul român vrea propriul Chatbot, făcut de echipa care a creat robotul Ion

Statul român vrea propriul Chatbot, făcut de echipa...

Autor: Mediafax

13.09.2023, 17:47 201

Statul român vrea să aibă propriul Chatbot, realizat de echipa care a creat robotul Ion, a anunţat miercuri ministrul Digitalizării, Bogdan Ion.

„Am avut o discuţie cu echipa care a creat acel robot Ion, sunt nişte oameni remarcabili, vizionari. În momentul de faţă, ceea ce le-am solicitat ca şi proiect foarte clar e cel în care putem să folosim parte din tehnologia care l-a creat pe Ion pentru oferirea unor date foarte clare pe model Chatbot referitor la informaţiile pe care le poate oferi statul”, a declarat ministrul.

Acesta a dat şi un exemplu: „Până când vom implementa sistemele noastre, dacă cineva vrea să vadă care sunt paşii pentru a-şi înnoi documentele de identitate să poate să scrie pe modelul Chat GPT şi atunci să primească paşii foarte clari”.

„Aştept din partea echipei care l-a creat pe Ion modul în care poate să funcţioneze acest model de Chatbot din partea statului român”, a mai spus Bogdan Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO