Business Hi-Tech

Steve Jobs a avertizat Samsung să nu copieze iPhone-ul

Steve Jobs a avertizat Samsung să nu copieze iPhone-ul

Autor: Octavian Calei

13.08.2012, 15:01 2737

Steve Jobs, co-fondatorul Apple, i-a avertizat într-o întâlnire din august 2010 pe executivii Samsung Electronics după ce aceştia au lansat smartphone-ul Galaxy să nu copieze caracteristicile iPhone-ului, a declarat directorul diviziei de licenţiere a patentelor Apple, Boris Teksler , informează Bloomberg.

Boris Teksler a fost chemat pe 10 august ca martor în procesul de drepturi intelectuale de miliarde de dolari intentat Apple împotriva companiei Samsung la tribunalul din San Jose, California. El a declarat că Apple a avut o întâlnire cu executivii Samsung în august 2010 în care i-a avertizat pe aceştia să nu copieze smartphone-ul iPhone.

Apple a dat în judecată Samsung în aprilie 2011. Apple şi Samsung sunt cei mai mari producători de dispozitive portabile care îmbină funcţionalităţile unui telefon cu cele ale unui computer. Acest proces este primul care are loc în faţa unui juriu american şi reprezintă o bătălie care se desfăşoară pe patru continente pentru supremaţia pe piaţa smartphone estimată de către Bloomberg Industries la 219,1 miliarde de dolari (178 mld.euro).

Companiile activează pe o piaţă comună şi fiecare încearcă să convingă juraţii că rivalul a încălcat patente legate de design şi tehnologie.

În timpul anchetei, Teksler a confirmat că el nu a fost prezent la întâlnirea dintre Jobs şi directorii Samsung ce a avut loc în august 2010. El a mai indicat că cel puţin cinci dintre cele şapte patente discutate în proces nu au apărut atunci pe lista prezentării Apple din august 2010 executivilor Samsung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO