Business Hi-Tech

Telespectatorii BBC prefera Olimpiada interactiva

25.08.2004, 00:00 10

Serviciul de televiziune interactiva al BBC, care permite urmarirea simultana a mai multor probe olimpice in afara de programul standard, a atras un numar record de 6,1 milioane de telespectatori britanici in fata micilor ecrane.
Telespectatorii abonati la serviciile de televiziune interactiva au imbunatatit cu 50% recordul precedent de audienta al BBC, de 4,1 milioane, atins la difuzarea turneului de la Wimbledon de anul acesta, precizeaza surse BBC.
"Olimpiada se potriveste perfect cu televiziunea interactiva, pentru ca sunt foarte multe probe sportive care se desfasoara simultan. Inainte de a avea optiunea interactiva, sute de ore de inregistrari video se pierdeau ca intr-o gaura neagra", spune Andrew Thompson, seful departamentului sport al BBC.
Caracteristicile interactive constituie cheia vanzarii de televiziune digitala a furnizorilor de programe platite BskyB, serviciul britanic de emisie prin satelit, si al companiilor de distributie a televiziunii prin cablu NTL si Telewest.
Emisia BBC de la Olimpiada este difuzata prin satelit, dar serviciul care permite privitorilor sa urmareasca inca patru probe sportive simultan este accesibil si abonatilor la televiziunea prin cablu. Abonatii serviciului gratuit de televiziune digitala Freeview pot urmari doar doua alte transmisii sportive in afara de cea standard.
80% dintre telespectatorii care au utilizat caracteristicile interactive au folosit serviciul mai mult de trei minute, in timp ce 46% s-au bucurat de interactivitate mai mult de 25 minute, conform BBC.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO