Business Hi-Tech

Televiziune prin satelit, direct pe telefonul mobil

11.01.2005, 00:00 22

Operatorul sud-coreean SK Telecom a pus la punct impreuna cu divizia sa TU Media, Toshiba si Samsung, o transmisie in direct a unei emisiuni de televiziune de inalta definitie (HDTV) receptionata prin satelit pe telefonul mobil.
Tehnologia, aflata inca in faza de teste, urmeaza sa fie lansata pe piata peste patru luni si va permite utilizatorilor de telefonie mobila sa urmareasca programe de televiziune pe celular, gratie unei tehnologii create de grupul japonez Toshiba.
Serviciul pus la punct de TU Media le va oferi utilizatorilor de telefonie mobila o gama de 14 canale video si 24 audio. Scopul? Cresterea numarului de abonati. "Obiectivul nostru este sa atragem opt milioane de abonati pana in 2010 si sa atingem o cifra de afaceri de un miliard de dolari pe an", a declarat un oficial al companiei.
Samsung Electronics a prezentat cu aceasta ocazie un telefon echipat cu o tehnologie care permite vizionarea de programe TV pe ecranul cu diagonala de cinci centimetri (2 inci). Pretul aparatului este de 805 dolari (600 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO