Business Hi-Tech

Timişorenii de la Berg Computers fac aplicaţii pentru iPhone şi iPad care urmăresc vânzările live în reţea

Timişorenii de la Berg Computers fac aplicaţii pentru iPhone şi iPad care urmăresc vânzările live în reţea

Autor: Laurentiu Cotu

28.09.2011, 00:00 833

Compania româno-germană Berg Computers, dezvoltator de soluţii software cu clienţi precum IBM, Procter&Gamble sau Alcatel, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de circa 1,2 mil. euro, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania mizează în acest an pe afaceri totale de 2,5 mil. euro, în creştere cu 15% faţă de anul 2010. În exerciţiul financiar anterior Berg Computers a realizat o cifră de afaceri de circa 2,2 mil. euro. Compania este furnizor de soluţii de gestiune a resurselor companiilor (ERP - Enterprise Resource Planning) şi de administrare a relaţiilor cu clienţii (CRM - Customer Relationship Management), web design şi dezvoltator de aplicaţii soft la comandă.

Berg Computers a lansat recent pe piaţă aplicaţia bcManager Mobile, un instrument de raportare pe iPhone şi iPad disponibil clienţilor bcManager Professional.

"bcManager Mobile este o aplicaţie online care poate fi descărcată gratuit şi instalată pe iPhone şi care se conectează ulterior la baza de date a suitei ERP bcManager Professional. Datele sunt interpretate şi prezentate ulterior utilizatorului sub forma a 20 de rapoarte grafice relevante. De exemplu, un director de vânzări va avea acces instant de pe teren la un top al clienţilor actualizat cu ultimele informaţii introduse în bcManager Professional ERP de către colegii săi de la birou", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Rusu, brand sales manager marketing la Berg Computers.

Timişorenii au câştigat şi câteva proiecte finanţate prin fonduri europene, furnizând aplicaţii software către clienţi precum Institutul de Virusologie Ştefan. S Nicolau sau firma Avaco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO