Business Hi-Tech

TotalSoft face peste 2 mil. euro din softul Primavera

23.07.2007, 18:08 163

Divizia Primavera a companiei TotalSoft, producator local de solutii software pentru mediul de afaceri, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 mil. euro in prima jumatate a acestui an si estimeaza ca va depasi 2 mil. euro pana la sfarsitul lui 2007, a declarat pentru ZF Bogdanel Budeanu, directorul diviziei.
In 2006, divizia Primavera, care distribuie o solutie informatica de management al proiectelor, a raportat o cifra de afaceri de 1,15 mil. euro, in crestere cu aproximativ 60% fata de suma de 750.000 de euro inregistrata in 2005. "Pe partea de licentiere si servicii am crescut cu aproximativ 100% in ultimii trei ani", a mai spus Budeanu.
Recent, TotalSoft a finalizat implementarea solutiei Primavera pentru Transelectrica, companie care administreaza si opereaza sistemul electric de transport al energiei in Romania. Potrivit oficialilor TotalSoft, valoarea contractului s-a ridicat la circa 260.000 de euro. "Colaborarea cu Transelectrica a inceput in 2002, iar acum am incheiat implementarea sistemului de project management atat la sediul central, cat si la cele opt sucursale ale companiei", a precizat Budeanu.
Paul Mladin, directorul IT&C al Transelectrica, a declarat ca Primavera permite monitorizarea simultana a tuturor proiectelor de investitii si de mentenanta desfasurate de companie. Aceste proiecte pot include lucrari de intretinere si reconditionare a statiilor electrice, precum si reparatii capitale in cadrul retelei de transport.
Transelectrica detine in prezent 25 de licente Primavera, in crestere fata de cele 17 detinute initial. OMV Romania, cel mai mare client TotalSoft, care a adus companiei venituri de circa 500.000 de euro in 2006, si-a marit numarul de licente Primavera de la 10 la 47. Solutia Primavera este implementata global la peste 75.000 de companii din 80 de tari, avand peste 450.000 de utilizatori.
Pe piata locala a aplicatiilor de management al proiectelor, TotalSoft detine o cota de 85%, avand 500 de clienti, printre care se numara Romtelecom, Renault Automobile Dacia si Mittal Steel Galati.
TotalSoft este reprezentant unic al companiei americane Primavera Systems, fiind autorizata pentru servicii de consultanta, scolarizare, implementare si suport tehnic pentru intreaga gama de produse Primavera.
De la 1 ianuarie 2007, Primavera Systems a desemnat TotalSoft sa coordoneze operatiunile companiilor partenere din Europa de Est (Ungaria, Croatia, Serbia si Bulgaria), a precizat Budeanu, adaugand ca si reprezentantul Primavera din Grecia ar putea fi coordonat de TotalSoft din toamna acestui an.
Compania mai asigura suport tehnic, instruire si consultanta pentru compania americana Bechtel, unul dintre cei mai mari clienti Primavera din lume, cu peste 800 de licente. Budeanu a declarat ca spera sa obtina autorizatia de a vinde licente Primavera catre Bechtel in Romania. Divizia Primavera a generat 13% din veniturile TotalSoft din 2006. Pentru acest an, Budeanu si-a propus mentinerea acestui procent.
TotalSoft a atins o cifra de afaceri de 7 mil. euro in prima jumatate a anului curent, in crestere cu 55% fata de perioada similara din 2006. Nivelul profitului inainte de dobanzi, impozite, deprecieri si amortizari (EBITDA) consemnat in primul semestru a fost de 1,5 mil. euro, cu 79% mai mult fata de aceeasi perioada a anului precedent. Compania si-a bugetat afaceri de 13-14 mil. euro pana la sfarsitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO