Business Hi-Tech

TPV a vândut în T3 aproape 18.000 de monitoare pentru PC-uri în România, sub brandurile Philips şi AOC

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

21.01.2014, 20:16 179

Compania chineză TPV Technology Limited, cel mai mare producător de monitoare pentru PC-uri din lume, care îşi comercializează produsele sub brandurile Philips şi AOC, a livrat în România în al treilea trimestru al anului trecut aproximativ 18.000 de unităţi, fiind astfel cel mai mare jucător de pe piaţă, potrivit datelor companiei de cercetare Context, citate de producător.

„Cota de piaţă deţinută de Philips în România depăşeşte 18%, ceea ce înseamnă că se află pe prima poziţie în piaţa de monitoare. AOC ocupă poziţia a treia, cu o cotă de piaţă de aproape 14%”, au precizat reprezentanţii companiei, care au adăugat că un segment de piaţă care a crescut puternic a fost cel al monitoarelor de 27 de inchi (68,5 cm). „În cel de-al treilea trimestru, MMD a vândut 9.913 monitoare Philips, iar brandul AOC a vândut 7.572 de unităţi. Datele oferite de firma Context nu includ şi segmentul de monitoare cu tv-tuner”, potrivit datelor companiei.

„Piaţa de monitoare din România a crescut rapid în ultimele luni, iar trendul va continua şi în 2014”, a declarat Arabela Umbră, Sales Manager pentru cele două branduri de monitoare. TPV livrează monitoare sub brandul Philips prin intermediul unei companii pe care o deţine integral, denumită MMD, după un acord încheiat cu compania olandeză Philips. Compania are fabrici în China, Brazilia, Polonia şi Rusia.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO