Business Hi-Tech

Twitter oferă prima veste despre moartea lui Osama bin Laden

Twitter oferă prima veste despre moartea lui Osama bin Laden
02.05.2011, 11:59 466

Vestea că Osama bin Laden a fost ucis de forţele americane, afost ruptă prin intermediul reţelei de socializare Twitter,potrivit cotidianului american New York Times.

Scurgerea de informaţii este datorată lui Kevin Urbahn, un fostofiţer de inteligenţă al Marinei Americane, actual şef de pesonalal lui Donald Rumsfeld, fost ministru al aparării.

Comentariul său pe Twitter a fost: "Tocmai am aflat de la opersoană de încredere că l-au ucis pe Osama Bin Laden.Extraordinar", mesaj care a fost creditat de cotidianul american cafiind primul raport de ştiri.

În câteva minute, surse anonime de la Pentagon şi Casa Albă auînceput să spună reporterilor acealeaşi informaţii.

Speculaţiile nu au fost difuzate pe televizor imediat, dar auerupt pe Twitter şi alte site-uri social media. Gândireadeziderativă despre moartea lui bin Laden a ricoşat pe Web în timpce preşedintele Barack Obama îşi pregătea discursul.

Obama a confirmat ştirea într-un comunicat televizat noapteatrecută, adougând că bin Laden a fost ucis după un schimb de focuricu trupele americane şi că au recuperat cadavrul pentruidentificare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO