Business Hi-Tech

UE cheama Grecia la tribunal din cauza jocurilor electronice

19.10.2004, 00:00 20

Comisia Europeana este gata sa deschida un proces impotriva statului grec, pentru ca acesta nu a modificat inca o lege foarte controversata conform careia cetatenii nu au voie sa instaleze jocuri pe computerele personale, informeaza BBC.
Legea, initial indreptata impotriva aparatelor de jocuri mecanice din spatiile publice, interzice si instalarea de jocuri in spatii publice si private, inclusiv in internet-cafe-uri. Conform Comisiei Europene, aceasta restrictie este ?disproportionata". Desi a promis in luna aprilie ca va modifica legea, Grecia nu a efectuat deocamdata nici o schimbare in textul conform caruia, daca va aflati pe teritoriul elen, nu aveti voie sa folositi un GameBoy in propria camera sau sa jucati ?Sarpele" pe telefonul mobil.
Comisia Europeana este de parere ca aceasta lege este exagerata, deoarece nu se aplica numai aparatelor de jocuri de noroc, ?a caror utilizare poate da nastere unor tensiuni de ordin social, ci si jocurilor de o cu totul alta natura, care nu dauneaza ordinii publice sau intereselor consumatorilor".
Purtatorul de cuvant al Comisiei, Jonathan Todd, a comentat: ?Din fericire, legea nu se aplica astfel incat oamenii sa nu poata folosi computerul de acasa pentru jocuri, in schimb se aplica pentru a impiedica instalarea de jocuri in locuri precum internet-cafe-urile". Legea impiedica libera circulatie a bunurilor si serviciilor in Grecia, a spus Todd. ?Asa ca, din pacate, ne vedem obligati sa chemam statul grec in fata Curtii de Justitie", a mai spus purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO