Business Hi-Tech

Un business în plină creştere: Firma din România care a înregistrat un profit în creştere cu 142% de pe un an pe altul

Radu Tofan, fondator al ROMARG

Radu Tofan, fondator al ROMARG

Autor: Ioana Nita

22.04.2024, 08:20 8436

Compania românească ROMARG, specializată în furnizarea serviciilor de găzduire web şi înregistrare domenii din România, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 20,6 milioane lei (4,1 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de 2022, în timp ce profitul net al companiei a avut un avans şi mai mare, de 142%, ajungând astfel la aproape 3 milioane de lei (600.000 de euro), conform datelor raportate la Ministerul Finanţelor. Acestea sunt cele mai bune rezultate financiare înregistrate de companie de la înfiinţarea sa în anul 2000. În perioada 2019 - 2022, ROMARG a investit circa 11,5 milioane de lei în construirea şi dotarea centrului său de date din Braşov, din care aproximativ 6,5 milioane de lei au fost alocate în perioada pandemiei către schimbarea întregii infrastructuri. 

Totodată, pentru consolidarea securităţii serviciilor de găzdurie web, compania a investit 3,2 milioane de lei şi într-o soluţie de securitate IT, bazată pe AI (inteligenţă artificială), în condiţiile în care atacurile cibernetice, de tip DDOS (Distributed Denial of Service) şi phishing au crescut exponenţial în ultimii ani. Iar la începutul anului trecut, ROMARG anunţase continuarea investiţiilor în centrul său de date din Braşov, în contextul în care cererea pentru servicii de găzduire web şi înregistrare domenii se menţine, venind atât din partea companiilor, cât şi a persoanelor fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO