Business Hi-Tech

Un nou contract de parteneriat strategic cu Cisco

06.12.2004, 00:00 18

In economia de azi, nu mai e de ajuns ca managerul sa conduca pur si simplu compania. Importanta este capacitatea de a face fata schimbarilor permanente si alerte din business. Aceasta e ideea de la care a pornit HP, cand a lansat conceptul de "adaptive enterprise", in fapt - spun oficialii companiei - o combinatie de solutii software si servicii IT care permit managementului unei companii sa controleze riscul, sa reduca la maximum costurile de administrare a infrastructurii IT si sa transforme in oportunitate de afacere orice schimbare aparuta in mediul in care activeaza.
Una dintre solutiile de management din categoria adaptive enterprise lansate cu cateva zile in urma de compania americana este HP OpenView Automation Manager. Este prima solutie aparuta dupa ce HP a achizitionat in acest an tehnologii de la companiile Novadigm si Consera. HP OpenView Automation Manager pune la dispozitie managerilor IT un sistem predictiv , automatizat pentru administrarea centrelor de date, capabil sa inlocuiasca managementul reactiv , manual, printr-o abordare automatizata, predictiva si proactiva
De pilda, in cazul unei companii care ofera servicii financiare, daca apare un incident informatic, cum ar fi blocarea tranzactiilor de transfer de fonduri, solutia software HP permite analiza rapida a situatiei, luarea unei decizii inteligente pe baza specificului afacerii si modelarea schimbarile necesare, cum ar fi folosirea unui server de aplicatii suplimentar. Avantaje: eliminarea dotarilor excesive IT, agilitatea companiei in situatii de criza, reducerea erorilor umane.
Solutiile HP "ii ajuta pe directorii departamentelor infomatice ale companiilor sa aloce cu mai mult discernamant resursele IT si sa modifice structura cheltuielilor, acordand o mai mare atentie inovatiei decat operatiilor de intretinere", explica Todd DeLaughter", vicepresedinte HP.
Compania americana a mai anuntat incheierea unui nou contract de parteneriat strategic cu Cisco Systems, cel mai producator mondial de echipamente de retea. Cei doi giganti americani vor lucra in tandem la derularea marilor contracte mondiale. Cisco va participa cu partea de solutii de retele informatice, in timp ce HP va veni cu partea de hardware si software.
De altfel, HP, care isi disputa permament cu Dell primul loc mondial in productie de computere, se defineste din ce in ce mai mult si ca producator de software si furnizor de servicii IT, data fiind si cresterea doua cifre la veniturile generate de aceasta activitate, crestere obtinuta in acest an fata de anul trecut.
victor@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO