Business Hi-Tech

Un start-up românesc a fost cumpărat de cea mai mare platformă de printare 3D

Un start-up românesc a fost cumpărat de cea mai mare...

Autor: Ioana Nita

03.11.2016, 00:02 1086

Printivate, start-up-ul local fondat de clujeanul Adrian Mureşan, a fost achiziţionat de 3D Hubs, una dintre cele mai mari platforme din lume dedicate printării 3D. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută public. „Scopul nostru este să dezvoltăm cea mai eficientă soluţie de printare 3D pentru profesioniştii care lucrează în domeniul designului şi fabricaţiei. Vom atinge acest obiectiv prin integrarea celor mai avansate tooluri direct în platforma 3D Hubs.

Achiziţia companiei Printivate este un alt mare pas înainte”, a declarat Bram de Zwart, CEO al companiei 3D Hubs, al cărei sediu este în Amsterdam. Printivate a fost inclus în acceleratorul de start-up-uri Spherik în iarna lui 2014, Mureşan reuşind cu ajutorul mentorilor să creeze o tehnologie care reduce timpul şi materia primă necesare printării cu până la 65%. 

Pe baza feedback-ului primit la început de pe piaţa locală, Printivate s-a transformat dintr-un serviciu digital dedicat platformelor online ce comercializează modele 3D într-un aplicaţie soft care repară modelele 3D, dedicat companiilor din domeniul arhitecturii. La momentul achiziţiei de către 3D Hubs, Printivate funcţiona ca un serviciu general de procesare a modelelor 3D.

“Acum avem suportul unui partener puternic, ce ne va ajuta să ajungem la milioane de oameni din întrega lume, ajutând centrele de printare 3D să îşi automatizeze fluxul de lucru”, a spus Adrian Mureşan,  fondatorul Printivate. El va continua să dezvolte soluţia de pe poziţia de „research and development lead” în cadrul 3D Hubs, în Amsterdam.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO