Business Hi-Tech

UPC ofera jocuri clientilor care au televiziune digitala

06.01.2009, 20:31 121

UPC, al doilea operator de cablu TV de pe piata locala, a lansat pentru baza de 100.000 de clienti pe televiziunea digitala un nou serviciu, prin care utilizatorii pot accesa un portal cu jocuri, care pot fi jucate direct de pe telecomanda televizorului, la pretul de 1 leu/sesiunea de joc.
Clientii pot accesa serviciul UPC Games cu ajutorul echipamentului de receptie (media-box) si a telecomenzii televizorului.
Pentru moment, sunt disponibile 4 jocuri, dar numarul acestora va creste constant pe parcurs, spun reprezentantii UPC. Clientii pot accesa jocurile din portal prin apasarea butonului “interactive” de pe telecomanda televizorului.
“Cu ajutorul televiziunii digitale, clientii nostri pot sa aiba pe ecranul televizorului imaginea si sunetul jocurilor in timp real. Iar cu ajutorul telecomenzii pot controla tot jocul. Nu mai este nevoie sa cumpere cd-uri cu jocuri, console sau alte gadgeturi. Accesul la jocurile video este acum la fel de usor ca privitul la televizor” a declarat Lucian Lupasscu, Senior Marketing Manager UPC.
Reprezentantii companiei nu au oferit estimari privind nivelul veniturilor sau al numarului de clienti pentru serviciul UPC Games.
Cele patru jocuri sunt Alien Hunter, Diamond Hunt, Sea Squad si Underworld si au interfata in limba romana.
UPC Romania ofera peste 80 de canale TV si 21 de posturi radio stereo prin serviciul de televiziune digitala. Fiecare canal dispune de un ghid electronic (EPG), prin care utilizatorul poate afla in orice moment programul postului respectiv. Receptorul care decodeaza semnalul digital se poate conecta la orice televizor, iar celelalte aparate din casa vor putea reda gratuit 40 de canale in format analogic.
In viitor, UPC intentioneaza sa ofere si servicii suplimentare, cum sunt Pay-per-View (vizionarea cu plata a anumitor canale sau emisiuni codate), Video-on-Demand (vizionarea la cerere a anumitor filme/ emisiuni, chiar daca acestea nu sunt incluse in grila de programe initiala).
UPC avea in septembrie 2008 1,075 milioane clienti pe cablul analogic si peste 70.000 de clienti pe cablul digital. Cel mai mare jucator de pe piata CATV din Romania este RCS&RDS.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO