Business Hi-Tech

UTI Systems, singurul ofertant pentru reteaua NetCity

Autor: Alexandru Ichim

15.08.2007, 19:50 53

Municipalitatea a primit doar o sigura oferta la licitatia organizata marti, pentru reteaua de fibra optica NetCity a Bucurestiului, UTI Systems (impreuna cu subcontractorii Ericsson Romania, Alcatel Lucent si Neotel) fiind singurul ofertant.
Realizarea retelei metropolitane de fibra optica necesita investitii estimate la 202 mil. euro, suportate in intregime de firma care va castiga licitatia.
Marti, la licitatia organizata de municipalitate, s-a prezentat doar un singur ofertant din cele 24 de firme care au cumparat caietele de sarcini. La licitatia de atribuire a contractului de concesionare de lucrari publice a fost permisa participarea doar a firmelor cu o cifra medie de afaceri de minim 45 mil. euro pe ultimii trei ani si cu experienta in executia lucrarilor de constructii de cel putin trei ani.
"Conditiile destul de dure au fost impuse astfel incat la licitatie sa participe numai firme puternice, cu experienta in domeniu, care sa prezinte garantia finalizarii proiectului", a declarat, Radu Alexandru, director coordonare Infrastructura din cadrul municipalitatii.
Castigatorul licitatiei - la care a participat doar un singur ofertant, respectiv UTI Systems, impreuna cu subcontractorii Ericsson Romania, Alcatel Lucent si Neotel - va fi desemnat peste doua saptamani, a mai spus Alexandru. UTI Systems este firma care a castigat licitatia si pentru sistemul de ticketing al RATB si Metrorex.
De asemenea, castigatorul proiectului se va ocupa - pe langa administrarea retelelor de telecomunicatii cu fibra optica din Bucuresti - si de elaborarea sistemului de management al traficului, managementul dezastrelor sau managementul informational din cadrul municipalitatii.
Castigatorul licitatiei are obligatia ca, in urmatorii doi ani de la data atribuirii contractului, sa monteze retele de telecomunicatii subterane pe 1.350 de strazi, urmand ca pana in anul 2011 sa finalizeze proiectul pe toate cele peste cinci mii de artere ale Capitalei. Firma castigatoare va trebui sa finanteze, proiecteze, construiasca, intretina si sa administreze reteaua.
Denumit Retea metropolitana de fibra optica a municipiului Bucuresti pentru telecomunicatii - NetCity, proiectul va fi dezvoltat in parteneriat public-privat, Primaria Capitalei punand la dispozitie domeniul public.
Sistemul presupune coborarea retelelor in subteran, montarea de cabluri suplimentare destinate inchirierii de catre operatorii care vor sa furnizeze servicii de telecomunicatii intr-o anumita zona si instalarea unor dispozitive de control a traficului rutier, de alarmare a populatiei si de conexiune unitara intre Primaria Capitalei, cele de sector si unitatile subordonate. Lucrarile erau programate sa inceapa in primavara acestui an, dar municipalitatea a anuntat, la finele lunii ianuarie, ca licitatia pentru desemnarea executantului va fi reluata datorita nerespectarii cerintelor minimale de participare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO