Business Hi-Tech

Veniturile Cosmote România au scăzut în primul trimestru cu 6,5%, la 107,3 milioane euro

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

06.05.2011, 11:05 496

Veniturile Cosmote România au scăzut în primul trimestru cu6,5%, la 107,3 milioane euro, din cauza condiţiilor economicedificile şi a ofertelor "foarte agresive" de pe segmentul prepaid,a anunţat vineri grupul elen OTE.

Numărul de clienţi ai companieiera de 6,6 milioane la finele lunii martie, dintre care 22,4%postpaid (pe bază de abonament), se arată într-un comunicattransmis de OTE. La finele anului trecut, Cosmote România avea 6,9milioane de clienţi, dintre care 21,9% postpaid, potrivitraportărilor anterioare ale grupului.

Profitul EBITDA (înainte deincluderea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării) acrescut de peste două ori, la 17,9 milioane euro, de la 6,6milioane euro în primul trimestru al anului trecut, când veniturileau fost de 114,8 milioane euro.

Marja de profit EBITDA a urcatastfel de circa trei ori, de la 5,7% la 16,7%.

"Excluzând costurile programuluide disponibilizări voluntare din primul trimestru al anului trecut,EBITDA s-a dublat, reflectând îmbunătăţirile operaţionalesemnificative în urma integrării cu succes a Zapp", se arată încomunicat.

Cosmote România este al treileamare operator de telecomunicaţii mobile din România după numărul declienţi. OTE mai deţine pe plan local compania Romtelecom şidivizia românească a retailerului Germanos.

Grupul german Deutsche Telekomdeţine 30% din acţiunile OTE şi a demarat procedurile pentrucreşterea participaţiei la 51%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO