Business Hi-Tech

Videotelefon pentru acasa, la pretul de 99 lire

20.09.2004, 00:00 26

Compania britanica producatoare de electronice Amstrad a lansat un videotelefon ce va permite utilizatorului sa isi priveasca interlocutorul, dar si sa navigheze pe Internet sau sa trimita mesaje e-mail, scrie BBC.
Aparatul, care a fost botezat E3, costa 99 de lire sterline. Producatorii au anuntat ca video-convorbirile nu pot fi realizate decat intre doua aparate E3. La set de doua bucati, E3 costa 179 de lire.
Pe langa capabilitatile video si de navigare online, videotelefonul poate sa captureze si imagini, pe care le poate apoi trimite la un computer sau un telefon mobil.
Realizarea unei convorbiri telefonice insotite de imagine costa o jumatate de lira, la care se adauga costurile normale pentru apeluri telefonice. Oficialii Amstrad au spus ca imaginile care apar pe ecranul color al lui E3 nu vor avea calitate de transmisie TV, insa vor fi asemanatoare cu cele obtinute pe un calculator conectat la Internet printr-o conexiune telefonica dial-up.
?Inainte de E3, optiunile alternative pentru realizarea de video-convorbiri erau prohibitive din punct de vedere al costului pentru majoritatea oamenilor", a spus Simon Sugar, director comercial la Amstrad. El a adaugat ca aparitia lui E3 semnifica faptul ca utilizatorii nu vor mai avea nevoie de un computer pentru a face video-conferinte, a trimite e-mailuri si fotografii si a naviga pe Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO