Business Hi-Tech

Vivendi pierde Half-Life 2 in justitie

02.12.2004, 00:00 24

Compania care a creat popularul joc Half-Life 2, Valve, a castigat in instanta disputa legala cu Vivendi Universal Games, prin care acestei companii i se interzice sa mai distribuie jocul in Internet-cafe-uri, relateaza BBC News.
In urma solutionarii procesului care a durat mai bine de 2 ani, Valve ramane singurul distribuitor in Internet-cafe-uri al Half-Life 2, precum si al jocurilor din seria CounterStrike. Acest lucru ar trebui sa ajute compania sa-si indeplineasca planurile ambitioase de a deveni un actor major pe piata jocurilor video online multiplayer.
In ciuda faptului ca este vechi de cinci ani, CounterStrike este in continuare cel mai popular joc online, comenteaza BBC.
Tribunalul a decis totodata sa acorde Valve dreptul de a cere daune financiare companiei Vivendi, pentru licentele care au fost deja distribuite in ciuda incalcarii contractului dintre cele doua parti. Oficialii Vivendi au refuzat sa comenteze decizia tribunalului american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO