Business Hi-Tech

Vodafone ataca piata 3G pentru consumatorii individuali

27.09.2004, 00:00 22

Operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone va lansa zece noi modele de telefoane compatibile cu reteaua de ultima generatie 3G, in luna noiembrie, au anuntat oficialii companiei. Conform analistilor, Vodafone incearca sa fructifice momentul favorabil al vanzarilor in crestere din perioada Craciunului pentru a-si asigura o pozitie cat mai buna pe piata inca ezitanta a telefoniei 3G, comenteaza BBC.
Noile modele de telefoane vor incorpora tehnologie de ultima ora si vor permite accesul utilizatorilor la sunet, imagini si videoclipuri de calitate superioara, precum si la jocuri 3G.
In luna aprilie, Vodafone a inceput comercializarea de carduri 3G pentru laptop-uri, cu ajutorul carora se pot realiza conexiuni wireless la Internet la viteze de aproximativ 7 ori mai mari decat in cazul legaturilor clasice prin cablu, scrie BBC. Urmatorul pas al operatorului britanic a fost lansarea de servicii de telefonie 3G in Germania si Portugalia.
Lansarea celor 10 noi modele de telefoane 3G in pragul sarbatorilor de iarna ?este cu siguranta o incercare de a fructifica piata de Craciun", a spus un reprezentant al companiei de cercetare in telecomunicatii Ovum. ?Totul se reduce la dimensiunea pietei, pentru ca in Europa sunt cateva zeci de operatori dar nu suficient de multe telefoane 3G. Daca primesc comenzi masive de astfel de aparate, producatorii vor dezvolta relatii preferentiale cu operatorii care au aceste initiative, asa cum este Vodafone", a mai spus analistul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO