Business Hi-Tech

Vodafone: internet mobil la 7,2 Mbps in 527 de localitati

12.01.2009, 18:30 23

Vodafone Romania a extins, de la inceputul anului, in alte cinci orase aria de acoperire a serviciilor de internet mobil 3G broadband, care permit transferul datelor la viteze in retea de pana la 7,2 Mbps, numarul localitatilor acoperite ridicandu-se la 527, respectiv 50% din populatia tarii. Orasele recent acoperite de reteaua 3G broadband sunt Oltenita, Dej, Motru, Fetesti si Rosiori de Vede.

In luna martie 2008, aceasta categorie de servicii furnizate de Vodafone Romania erau disponibile in 355 de localitati.
Pe de alta parte, Vodafone a anuntat ca pentru o perioda limitata clientii serviciilor de date ai operatorului vor putea utiliza gratuit aplicatia antivirus BitDefender, realizata de o companie din grupul local Softwin, controlat de familia Florin si Mariuca Talpes.
"Clientii Vodafone Mobile Connect, persoane fizice sau din segmentul de business, au posibilitatea de a-si proteja desktop-ul sau laptop-ul impotriva virusilor, a programelor spion, a tentativelor de frauda (phishing), precum si a furtului de date personale, utilizand gratuit, timp de 3 luni, produsul antivirus BitDefender. Software-ul este oferit promotional clientilor Vodafone Romania, in urma parteneriatului cu BitDefender si poate fi descarcat de la adresa www.vodafone.ro/vmc", au precizat reprezentantii Vodafone.
Dupa cele 3 luni gratuite de utilizare, clientii Vodafone pot folosi in continuare antivirusul, achizitionand o licenta BitDefender, prin intermediul unui mesaj SMS transmis de pe telefonul mobil sau folosind cardul de credit.
Vodafone a anuntat, de asemenea, ca pana la 18 februarie 2009, clientii companiei pot achizitiona un laptop la preturi speciale, impreuna cu abonamentele de internet mobil de mare viteza. Oferta curenta a Vodafone include laptopul Vodafone Log'n'Go 160, la preturi incepand de la 99 de euro cu TVA, cu abonament de date incheiat pe o perioada de 2 ani. In portofoliul de laptop-uri furnizat de Vodafone intra si modele ale companiilor Dell, Toshiba, Asus si Sony. La finele lunii septembrie 2008 Vodafone ajunsese la un numar de aproape un milion de utilizatori pentru serviciile sale 3G.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO