Business Hi-Tech

Vodafone: toţi clienţii noştri, cu abonament sau cartelă, au acces gratuit la net când circulă cu metroul din Bucureşti

Vodafone: toţi clienţii noştri, cu abonament sau cartelă, au acces gratuit la net când circulă cu metroul din Bucureşti

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

09.11.2011, 12:11 833

Toţi utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă ai Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, au acces gratuit la internet în staţiile şi tunelurile metroului din Bucureşti începând de miercuri 9 noiembrie, a anunţat compania.

"Toţi clienţii Vodafone beneficiază de acces gratuit la internet în staţiile şi tunelurile metroului bucureştean, prin telefon, laptop sau tabletă. Toţi clienţii Vodafone care au activat o opţiune de internet - abonaţi, utilizatori de cartele sau de alte servicii de date - beneficiază de acces gratuit la net, prin telefon, laptop sau tabletă. Utilizatorii care nu au activată o opţiune de internet pot face acest lucru foarte uşor, printr-un simplu apel gratuit la *NET# » , a anunţat compania.

"Serviciile gratuite puse la dispoziţie de Vodafone se bazează pe o soluţie 3G/HSDPA care le permite utilizatorilor accesul facil şi rapid la internetul mobil. Trecerea la o sesiune gratuită de browsing se face automat, fără a necesita modificarea setărilor de acces la internet. Utilizatorii revin la o sesiune cu tarif normal de date, în apropierea ieşirii din staţiile de metrou".

De săptămâna trecută şi Orange, numărul unu pe piaţa de telefonie mobilă, le oferă clienţilor acces gratuit la net la metroul din Bucureşti.

Pionierul serviciilor gratuite a fost compania românească de cablu RCS&RDS, care a construit o reţea de hotspoturi WiFi care acoperă inclusiv metroul, şi care poate fi accesată gratuit de abonaţii companiei la net fix. Ulterior, compania a anunţat că până la finele anului hotspoturile pot fi accesate gratuit zilnic, timp de o oră, de orice persoană care deţine un echipament cu conectitivitate WiFi.

Serviciile RCS sunt furnizate prin tehnologia WiFi şi sunt accesibile astfel doar în staţiile de metrou şi în apropierea lor, în timp ce serviciile de date ale Orange (şi Vodafone) sunt disponibile şi în tuneluri, deci pe durata întregii călătorii.

Vodafone a mai anunţat că un nou set de măsurători realizate de către auditorul independent P3 Communications a reconfirmat că Vodafone a obţinut cele mai bune rezultate dintre toate reţelele de comunicaţii mobile GSM/UMTS din România, pe toţi indicatorii măsuraţi.

"Campania de măsurători s-a derulat în perioada 12 septembrie - 4 octombrie 2011, în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Iaşi, Galaţi, Brăila, Bacău, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Piteşti, Sibiu, Braşov şi Ploieşti", conform Vodafone.

Reţeaua de date mobile a Vodafone acoperă peste 12.000 de localităţi din toată ţara, permiţând viteze de descărcare a datelor de până la 21,6 Mbps.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO