Business Hi-Tech

Vodafone vine cu servicii noi de internet pe cartelă

Foto Andreea Alexandru

Foto Andreea Alexandru

Autor: Ioana Nita

30.09.2013, 20:08 1078

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat noi pachete pentru Cartela Internet Vodafone, care includ pe lângă cartela SIM cu trafic de date şi tableta Vodafone Smart Tab III 7 by Lenovo, un hotspot mobil (MiFi) sau un modem USB. Tableta Vodafone Smart Tab III 7 by Lenovo este disponibilă într-un pachet special care costă 219 euro (TVA inclusă) şi care oferă 2 GB de trafic valabil 30 de zile, precum şi acces gratuit timp de trei luni la TV by Vodafone, prin aplicaţia Seenow a companiei româneşti Direct One.

Pentru utilizatorii care vor să conecteze simultan mai multe dispozitive la internet, Vodafone le pune acestora la dispoziţie un pachet care include un hotspot mobil (permite conectarea a 5 terminale concomitent) şi acces la opţiunea automată de 150 MB trafic de date pentru 49 euro (TVA inclusă). Modemul USB care permite o navigare online la o viteză de până la 21,6 Mbps este oferit în cadrul unui pachet de 29 euro (TVA inclusă). SIM-ul are un credit iniţial de 1 euro, iar la prima sesiune de conectare se activează automat o opţiune care include 150 MB trafic.

Utilizatorii pot opta fie pentru opţiunea automată, fie pentru o încărcare cu credit, care oferă acces şi la alte opţiuni, cu mai mult trafic de date inclus. Clienţii Vodafone care nu doresc să achiziţioneze unul dintre pachetele speciale pot opta doar pentru SIM-ul de date în varianta de 1 euro sau de 5 euro. În cazul versiunii de 1 euro, la prima sesiune de conectare se activează automat opţiunea care include 150 MB trafic, în timp ce varianta de 5 euro oferă activarea opţiunii cu trafic de 1,5 GB (500 MB oricând şi 1GB între orele 00:00 şi 07:00). Vodafone România, parte a grupului britanic cu acelaşi nume, a avut anul trecut afaceri de 775 milioane euro, iar la sfârşitul lunii iunie avea aproximativ 8 milioane de clienţi.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO