Business Hi-Tech

Vom scapa de pop-up si vom da de videoclip

04.02.2004, 00:00 18

Internautii ar putea fi obligati in curand sa accepte in loc de clasicele reclame pop-up videoclipuri publicitare ca la televizor, asta daca primele teste legate de aceasta tehnologie vor da rezultate.
Gigantul software Microsoft si compania specializata in publicitate online Ubicast vor introduce primele reclame de tip videoclip intr-o retea 15 site-uri de Internet in urmatoarele cinci saptamani. In functie de rezultatele obtinute (greu de analizat, dat fiind faptul ca nu mai e vorba de reclame la site-uri, ci direct la produse), sistemul va fi extins pe viitor.
Piata pare pregatita in acest moment, mai ales ca multa lume vrea sa scape de ferestrele pop-up care sar in fata paginii de Internet vizitate, practic agresandu-l pe utilizator. De altfel, tehnologia de realizare a paginilor web Flash permite acum realizarea de reclame animate, care au fost apreciate de public.
Chiar daca unii utilizatori s-ar putea declara nemultumiti de noile ad-uri in special cei care au computere mai vechi - specialistii sunt increzatori ca noul sistem va reduce pe viitor numarul de reclame pe care internautii trebuie sa le suporte pentru a avea acces la diverse resurse.
Industria publicitatii online si-a revenit puternic anul trecut, dupa trei ani de scadere care au urmat crahului dot-com. Comertul online din ce in ce mai robust a dus si la inmultirea reclamelor, iar acum site-urile par intesate de mesaje pop-up, bannere colorate, texte care plutesc peste pagina dorita sau alte asemenea elemente grafice, menite doar sa atraga atentia utilizatorului.
Cei care petrec mult timp online au invatat insa sa elimine multe dintre aceste reclame sau pur si simplu le ignora pe cele pe care le considera nerelevante. Insa specialistii spun ca o reclama de tip film, care apare exact cand vrei sa ajungi la pagina dorita, va fi greu de ignorat. Clipurile ar putea dura si 30 de secunde, iar succesul lor nu depinde decat de regizori.
Clipurile produse de Unicast se deschid pe tot ecranul si trebuie urmarite complet daca vrei sa ajungi la pagina dorita. Deocamdata, reclamele vor fi introduse pe site-uri precum portalul MSN, ABCNews, Pepsi.com sau Honda.com si vor contine reclame ale acestor firme. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO