Business Hi-Tech

Vreti o Cola de la automat? Luati mai bine un telefon

01.11.2005, 19:19 18

Cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, Vodafone, a venit pe piata cu o noutate absoluta: automatul de la colt care, in loc de bauturi racoritoare, vinde telefoane mobile si cartele SIM preplatite, conform publicatiei online Cellular News.com.

Automatele, numite QuickPhone, vor oferi utilizatorilor trei modele de telefoane mobile care vor avea preturi cuprinse intre 53 si 107 dolari (aproximativ 45 - 89 de euro), iar cartelele SIM preplatite vor avea credit de 9 dolari (7,5 euro), au precizat oficialii Vodafone. Telefoanele scoase la vanzare vor fi schimbate periodic, pentru a fi in ton cu noutatile aparute pe piata.

Astfel, cumpararea unui telefon mobil si a unei cartele preplatite se va putea face mult mai simplu in centrul orasului Manchester, unde operatorul deja a instalat doua astfel de automate in interiorul magazinelor Vodafone.

Oficialii companiei sunt de parere ca in curand QuickPhone-uri vor fi disponibile intr-un numar mare de alte locatii, cum ar fi statii de autobuz sau de tren si in aeroporturi.

Scopul acestor automate este sa ofere utilizatorilor telefoane mobile in momente de urgenta, cum ar fi cazul in care acestia si-au pierdut sau li s-a furat telefonul sau daca nu mai au baterie si trebuie sa dea un telefon neaparat, au explicat oficialii Vodafone.

Plata pentru un telefon mobil "la pachet" se va putea face atat cu bani lichizi, cat si cu carduri bancare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO