Business Hi-Tech

Vreti un suc de la automat? Luati si o camera digitala Sony

15.06.2006, 00:00 19

Gigantul japonez Sony a inaugurat trei "magazine automate", care in loc de bauturi racoritoare si batoane de ciocolata le ofera clientilor camere foto digitale sau alte echipamente electronice de mici dimensiuni produse de companie, scrie New York Times.

Printre acestea se numara memorii flash, playere de melodii digitale, CD-uri si DVD-uri cu melodii si filme, dar si baterii.

Automatele, numite de oficialii Sony "magazine robotice" sau "retail automatizat", au fost lansate in centre comerciale din Atlanta, Colorado si California.

Acestea au 1,2 sau 2,4 metri latime si vin dotate cu un ecran sensibil la atingere (touchscreen) pe care pot fi afisate informatii despre un anumit produs ales de utilizatori, specificatii tehnice, dar si un scurt filmulet de prezentare.

Pentru a achizitiona echipamentul dorit, utilizatorii pot plati numai cu carduri bancare, automatele nefiind "invatate" sa accepte si bani lichizi, scrie The New York Times.

Pana la finalul acestui an, compania are in plan sa instaleze alte zece astfel de magazine de retail automatizat in centre comerciale sau aeroporturi din SUA.

anca.arsene@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO