Business Hi-Tech

Warner Bros a lansat un serviciu de închiriere de filme pe Facebook

Autor: Ştefan Vrabie

09.03.2011, 23:25 36

Reţeaua de socializare Facebook a lansat un serviciu deînchiriere a filmelor împreună cu producătorul de filme WarnerBros, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

Cu aceast serviciu, producătorul de filme devine prima marecompanie media care oferă spre închiriere filme pe Facebook,mişcare ce ar putea transforma reţeaua de socializare într-unjucător important în distribuţia digitală a filmelor, rivalizândservicii precum iTunes sau Netfilx. Serviciul permiteutilizatorilor să închirieze un film pentru 3 dolari pentru 48 deore.

În prezent a fost lansată numai o variantă de test a acestuiserviciu doar în Statele Unite, o dată de lansare pentru Europafiind necunoscută momentan. "Facebook a devenit o destinaţiezilnică pentru sute de milioane de oameni, iar disponibilitateafilmelor prin intermediul reţelei de socializare este un pasimportant în eforturile noastre de distribuţie digitală", adeclarat Thomas Gewecke, preşedintele diviziei de distribuţiedigitală Warner Bros.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO