Business Hi-Tech

Wildberger, nr. 2 in Vodafone: Obiectivul cheie este profitul

28.04.2009, 18:44 89

Obiectivul cheie al Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, il reprezinta in acest an profitabilitatea operatiunilor, in contextul in care o crestere a veniturilor este putin probabila, a declarat intr-un interviu pentru ZF Karsten Wildberger, 40 de ani, directorul comercial pe segmentul consumer al operatorului.

"Am pregatit compania pentru acest context inca de anul trecut. In mod clar, obiectivul cheie acum este profitabilitatea."
Wildberger raspunde de toate canalele de vanzari retail, de logistica pentru telefoanele mobile, de marketingul pentru ofertele pentru clientii rezidentiali si de relatiile cu clientii, fiind practic numarul doi in managementul Vodafone. El a venit in Romania in 2006, pe pozitia de director financiar, dupa ce a ocupat pozitii de top management in cadrul diviziilor T-Mobile din Germania si Marea Britanie.
Oficialul Vodafone spune ca un alt factor care va influenta puternic piata este evolutia leului in raport cu euro. "Cursul valutar joaca un rol crucial in acest joc in Romania. Cred ca si evolutia cursului de schimb va influenta puternic felul in care vor evolua lucrurile de acum inainte in economie", spune oficialul Vodafone. Leul a pierdut intr-un an aproximativ 14% din valoare in raport cu euro.
In ceea ce priveste veniturile, acestea vor fi afectate la nivelul intregii piete de nivelul scazut al tarifelor telecom, scaderea consumului si reglementarile locale si la nivelul UE.
"In climatul actual nu vad o crestere a veniturilor in viitorul previzibil. Este o afirmatie valabila atat pentru telecom cat si pentru alte industrii. In plus, in Romania avem, pe langa impactul crizei, si unele dintre cele mai mici tarife telecom, din Europa. In aceste conditii, nu cred ca se astepta nimeni la altceva", a spus Wildberger.
Rata de crestere a veniturilor Orange si Vodafone, cei mai mari operatori telecom din Romania, a incetinit constant in ultimii ani, ajungand de la peste 30% in 2005 la un minim de 1% in ultimul trimestru din 2008. Niciun mare operator telecom de pe piata locala nu a facut pana acum estimari privind evolutia veniturilor in acest an, invocand incertitudinile din mediul economic.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO