Business Hi-Tech

Yahoo! trimite gratis SMS-uri pe mobile

Yahoo! trimite gratis SMS-uri pe mobile
28.08.2007, 18:57 102

Compania Yahoo! a anuntat ca le va oferi utilizatorilor serviciului sau de e-mail posibilitatea de a trimite gratuit mesaje scrise (SMS) catre telefoane mobile, scrie presa internationala.
Noul serviciu (e-mail-to-phone) reprezinta doar una dintre schimbarile pe care compania intentioneaza sa le aduca celui mai popular serviciu de e-mail, Yahoo! Mail, utilizat de peste 250 de milioane de persoane din intreaga lume. Revitalizarea Yahoo! Mail face parte din eforturile companiei de a transforma serviciul de e-mail intr-o activitate mai mult sociala, in care utilizatorii pot profita de avantajele trimiterii mesajelor instantanee.
Yahoo! deja testeaza o noua facilitate care permite utilizatorilor serviciului de e-mail sa trimita direct mesaje instantanee catre alti utilizatori Yahoo! sau clienti ai portalului Microsoft (prin Windows Live Messenger).
"Scopul nostru este ca Yahoo! Mail sa devina din ce in ce mai mult o experienta sociala", a declarat John Kremer, vicepresedintele diviziei Yahoo! Mail. "Consideram ca avem cea mai mare retea sociala latenta de pe internet", a adaugat Kremer.
Oficialul companiei a mai precizat ca imbunatatirea serviciului de e-mail reprezinta doar un prim pas care pregateste terenul pentru integrarea altor functii "sociale" in serviciile Yahoo!.
Compania incearca sa-si promoveze cat mai activ propria oferta, pe masura ce utilizatorii petrec din ce in ce mai mult timp pe site-uri de networking social precum MySpace, YouTube si Facebook.
Ca urmare, acestia aloca mai putin timp portalurilor de pe internet, cum ar fi Yahoo!, MSN si AOL.
Noua versiune Yahoo! Mail le ofera utilizatorilor posibilitatea de a alege intre trei metode preferate de comunicare cu contactele din agenda - e-mail, mesagerie instantanee sau mesaje text catre mobil (SMS).
Initial, posibilitatea de a transmite mesaje scrise catre destinatii mobile va fi dipsonibila in Statele Unite, Canada, India si Insulele Filipine. Algoritmul de folosire a aplicatiei este simplu si intuitiv - utilizatorul introduce numarul de telefon mobil pe care vrea sa il contacteze, introduce mesajul text si apasa butonul de trimitere.
Functiile de cautare sunt de asemenea imbunatatite, Yahoo! Mail permitand acum utilizatorilor sa gaseasca rezultate in functie de identitatea unui expeditor, directorul in care se afla mesajul, data la care a fost trimis, tipul atasamentului sau prioritatea mesajului.
In luna iulie a acestui an, serviciul Yahoo! Mail avea 254 de milioane de utilizatori, in timp ce Microsoft Windows Live Hotmail a totalizat 224 de milioane de utilizatori, precizeaza un studiu efectuat de firma de audienta comScore. Potrivit aceluiasi studiu, Yahoo! Messenger, popularul software de mesagerie instantanee, a fost folosit de 93 de milioane de persoane in luna iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO