Business Hi-Tech

ZF IT Generation. Start-up Pitch. Tommaso Guerra, cofondator şi CEO al Golee, platformă din Italia pentru digitalizarea activităţilor cluburilor sportive: Vrem să strângem 300.000 de euro prin intermediul SeedBlink

Autor: Ioana Nita

27.01.2022, 08:00 105

Start-up-ul care îl are în echipă pe superstarul Clarence Seedorf a intrat în contact cu echipa SeedBlink în condiţiile în care strategia sa actuală de dezvoltare vizează intrarea pe mai multe pieţe din Europa.

Start-up-ul italian Golee, care a dezvoltat o platformă software pentru digitalizarea activităţilor din cadrul cluburilor sportive, vrea să obţină o investiţie de 300.000 euro de pe platforma locală de equity crowdfunding SeedBlink.com, cam­pania făcând parte dintr-o rundă de finan­ţare de tip pre-serie A în valoare totală de 800.000 de euro. Până acum, start-up-ul a atras în total investiţii de 2 mil. euro.

„Vrem să ne consolidăm portofoliul de clienţi, mai exact, vrem să ajungem cât mai curând la 10.000 de cluburi ca şi clienţi. Cu 10.000 de cluburi în portofoliul de clienţi înseamnă că vom fi lider european de piaţă cu peste un milion de sportivi în baza noastră de date. Ne dorim de asemenea să extindem platforma noastră şi către alte cinci sporturi în afară de fotbal şi să avem peste 1.000 de clienţi pentru fiecare tip de sport în parte. Şi totodată, dorim să ne extindem internaţional. Acum, în afară de Italia, avem clienţi din Spania, Franţa şi Portugalia. Vrem să ne consolidăm poziţia în unele dintre aceste ţări şi să dovedim că ne putem extinde mai repede, indiferent de ţara în care ne aflăm”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Pitch, Tommaso Guerra, cofondator şi CEO al Golee, cu privire la obiectivele pe care start-up-ul şi-a propus să le atingă cu ajutorul rundei actuale de finanţare.

El a demarat proiectul Golee în 2018 alături de Felice Biancardi, împreună având o experienţă vastă în sport, respectiv în software şi vânzări. În prezent, echipa Golee numără circa 20 de persoane, sediul central fiind în Milano (Italia). Echipa Golee este susţinută de fostul superstar al fotbalului Clarence Seedorf, în calitate de consilier instituţional. Fostul jucător de la Real Madrid şi Inter Milano este singura persoană care a câştigat Liga Campionilor UEFA cu 3 cluburi diferite, iar acum sprijină echipa Golee în dezvoltarea parteneriatelor la nivel instituţional cu cluburi şi federaţii de fotbal.

Platforma dezvoltată de Golee, care cuprinde patru module - pentru partea administrativă, financiară, pentru antrenori şi sportivi şi pentru website şi magazin online, a început să prindă tracţiune tot mai mult acum în pandemie.

„La început noi trebuia să mergem de cele mai multe ori din uşă în uşă la cluburile sportive pentru a încerca să le convingem să cumpere software-ul nostru şi serviciile noastre. Însă apoi a venit COVID şi a blocat activităţile sportive, iar atunci şi noi am fost foarte îngrijoraţi. Dar, după doar câteva luni, am văzut că numărul noilor clienţi începuse să crească lună de lună. Practic, cluburile sportive începuseră să fie mai deschise în adoptarea instrumentelor digitale, explorau şi încercau soluţia noastră. Aşa că am exploatat acest timp pentru a aborda noi clienţi şi pentru a ne îmbunătăţi serviciile. Până la urmă, în august anul trecut, a început în sfârşit noul sezon sportiv, nu fără COVID, dar cel puţin cu operaţiunile decurgând într-un mod normal. Şi din acel moment, am crescut şi creştem lună de lună”, a relatat Tommaso Guerra.

Start-up-ul oferă un sistem de management integrat şi accesibil pentru toate activităţile administrativ-financiare ale unui club sportiv, precum şi pentru activitatea antrenorilor. În plus, prin intermediul Golee, cluburile sportive îşi pot crea un website, dar şi un magazin online pentru comercializarea unor articole sportive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO